EntertainmentAaf leest sterren

Aaf leest sterren: ansichtkaarten van Joanna Lumley en tatoeagenieuws over Orlando Bloom

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Joanna Lumley en Orlando Bloom.

Joanna Lumley. Beeld Getty
Joanna Lumley.Beeld Getty

Missen

Van Joanna Lumley (alias Patsy van Absolutely Fabulous) kun je alleen maar houden, al doet ze altijd aan een bitchy oudtante denken. Maar goed, bitchy oudtantes hebben wel veel karakter, zoals de Amerikanen het omschrijven, en dat heeft Lumley ook.

Deze week vertelde Lumley aan het Britse blad Woman’s Weekly wat ze doet als ze lang van huis is om een programma op te nemen: ze belt haar man dan nooit op, maar stuurt hem ansichtkaarten.

Ansichtkaarten. Dat er nog een beroemdheid – een mens, überhaupt! – op deze wereld is die contact houdt via ansichtkaarten, daar vrolijk je op een februaridag van op. Lumley zegt dat haar niet-bel-beleid voortkomt uit heimwee. ‘Het is moeilijk om mijn man, mijn huis, mijn tuin en mijn katten achter te laten en het voelt altijd alsof het heel lang duurt, maar ik probeer de dingen niet te missen.’ De ansichtkaarten die ze tijdens het draaien in Cuba had gestuurd, zijn trouwens nooit aangekomen, meldt ze erbij. Die gaat iemand vast heel gemeen op eBay zetten.

Misschien krijgt Lumley nu een binnenlandse klus; bij The Great British Bake Off heeft Sandi Toksvig, een van de twee vaste presentatoren, gezegd dat ze stopt omdat ze een programma over analfabetisme onder volwassenen gaat maken. Bronnen in de Daily Mail wisten te vertellen dat Lumley nu misschien zal worden gevraagd als presentator, al waarschuwden ze er meteen bij dat de BBC bezig is om zo divers mogelijk te worden, waardoor Lumley weinig kans zou maken. Maar Joanna Lumley is zo divers als je maar kunt zijn. Vinden wij. Eigenlijk. Ook, zeker, vanwege die ansichtkaarten.

Orlando Bloom. Beeld AFP
Orlando Bloom.Beeld AFP

Frynn

Wie sterren zegt, zegt tatoeages; wie sterrennieuws zegt, zegt tatoeagenieuws. Misschien komt het doordat sterren zo druk en afgeleid zijn door hun carrières, maar het gaat opvallend vaak mis met hun lichaamsbedrukking. Zo kwam deze week in het nieuws dat acteur Orlando Bloom de eindeloze reeks morsetekens op zijn onderarm moet laten corrigeren. Want daar stond niet de naam van zijn zoon, Flynn, wat de bedoeling was, maar ‘Frynn’.

Morse, we waren het nog niet tegengekomen; een tijdlang was iedereen druk met runen en ook het Hebreeuws en Arabisch zie je tegenwoordig veel op lichamen staan, want dat is mooi en krullerig, maar morse is nu wellicht het nieuwe ding. Wel opletten, anders moet je een kort streepje lang laten maken – of andersom, en dat is lastiger. Of, zoals Bloom, een puntje laten toevoegen.

In binnenlands tatoeagenieuws kunnen we melden dat Dave Roelvink de naam van zijn ex-vriendin Juul van zijn arm zal afhalen. Dat meldde hij aan het blad Weekend. Daarin vertelde hij ook over zijn nogal rigide tatoeageopvatting: ‘Als ik van iemand hou, is dat intens. Ik doe dan alles voor iemand. Daarom tatoeëer ik de naam van mijn vriendinnetje altijd meteen op mijn lichaam.’

Meteen? Oké. Volgende keer in morse doen, dat kun je makkelijker omzetten naar een volgende naam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden