ConcertrecensieLivestream Gorillaz

15 pond ‘entree’ was veel geld voor een weinig exclusieve videoregistratie van Gorillaz ★★★☆☆

Een moeilijke productie: Albarn werkt in ieder liedje samen met andere gastmuzikanten, en zie die allemaal maar eens bij elkaar te krijgen.

Gorillaz live in Kong Studio in Londen.  Beeld Christian Cargill
Gorillaz live in Kong Studio in Londen.Beeld Christian Cargill

Ook als Gorillaz, de ‘virtuele’ band van popmuzikant Damon Albarn en cartoonist Jamie Hewlett, wel gewoon voor publiek had mogen optreden was het een moeilijke productie geweest. Albarn werkt in ieder liedje samen met andere gastmuzikanten, en zie die allemaal maar eens bij elkaar te krijgen.

Toch zagen we daar met verwilderd zwart haar onmiskenbaar Cure-zanger Robert Smith tijdens een van de drie ‘stream-only’ concerten in Londen, waarbij Gorillaz hun meest recente album Song Machine live presenteerde. Hij zong met zijn typerende huilstem een krachtig Strange Timez met achter hem in de ruime Kong Studio een veertienkoppige begeleidingsband onder leiding van Albarn.

Het tweede liedje vereiste net als de plaat de aanwezigheid van Beck, maar die kreeg een eigen hologram en Elton John werd een door Hewlett getekend stripfiguur. Al leek hij wel een van zijn schreeuwerige, goudkleurige glitterbrillen aan Albarn te hebben afgestaan. Die bewoog zich tachtig minuten lang met zijn zwarte wollen mutsje behendig tussen iedereen door.

Het klonk goed en was knap gemonteerd. Maar 15 pond (16,50 euro) ‘entree’ was veel geld voor een weinig exclusieve videoregistratie.

Gorillaz

Konk Studio, Londen (stream)

Pop

★★★☆☆

13/12

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden