Dag in Dag uit Ombudsclown

‘Welke vaste rubrieken blijven wel?’

De Ombudsclown behandelt vragen, klachten en opmerkingen over zaken waaraan eigenlijk niets te doen is.

De klacht

‘Goedemorgen, wat een teleurstelling vanochtend! Op dinsdag zoek ik de achterkant wat gretiger op, want dan staan er de leukste rubrieken in. Wat schetst mijn verbazing; een enorm schrijven van Arnon Grunberg. Ik was zo blij dat De Seksrabbijn eindelijk was afgelopen. En nu staat Arnon er weer in! En blijkbaar twee keer per week! Is er zo’n behoefte aan paginavullers?

Normaliter ben ik niet iemand die meteen reageert maar dit bericht deed mij zeer zuur kijken. Welke vaste rubrieken blijven wel? Zoals Het Nieuwe Eten, Stamgasten en Eindelijk maandag? Korte stukjes met weinig om het lijf; prettig om met een duf hoofd aan de dag te beginnen.

Vriendelijke groet, Marije van Sloten.’

De Ombudsclown

Goedemorgen, -middag, -avond of -nacht, Marije van Sloten en de rest! De Ombudsclown is terug van vijf maanden weggeweest, vanwege een ­behoefte aan paginavullers.

Tijdens het Ombudsclownreces zijn er diverse pleisters op lezerswonden nagestuurd. Zo ontving Leo van Aken eind maart zijn in december toegezegde sneeuwschuiver, ruim op tijd voor de volgende witte Kerst. Wie nu nog iets tegoed heeft van de Ombudsclown wordt vriendelijk verzocht zich te melden.

Volgende week dinsdag treft Van ­Sloten de rubriek Het Nieuwe Eten weer aan op zijn vertrouwde plek. Stamgasten lezen kan voortaan op woensdag. Met Eindelijk maandag is DiDu gestopt. De Ombudsclown doet een poging Van Sloten schadeloos te stellen met een set fraaie notitieboekjes, vele pagina’s om naar eigen inzicht te vullen.

Ook een vraag, klacht of opmerking? De Ombudsclown vrolijkt op! didu@volkskrant.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.