Column Aaf Leest Sterren

‘Warrige student’ Boris Becker en het tupperwarebakje van Ant McPartlin

Klunzig

Boris Becker: Het leven van een warrige student Beeld AFP

Je stelt je het leven van een oud-tennisser ongeveer zo voor: tennissen. En af en toe een potje golf. Een groot wit landhuis met een lekkere tennisbaan erachter. En vaak je trofeeën oppoetsen.

Maar zo zit het dus niet. Althans, niet in het leven van Boris Becker, dat eerder lijkt op het leven van een warrige student die net uit huis is en het allemaal nog niet op orde heeft.

Becker was al failliet gegaan vanwege een schuld bij een Britse privébank, maar hij kwam deze week met een reden op de proppen waarom er geen beslag gelegd mocht worden op zijn bezittingen: hij had een diplomatiek paspoort. Gekregen, zoals hij ooit al twitterde, van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Maar snel daarna verklaarde de minister van Buitenlandse Zaken van de CAR: ‘De handtekening op het paspoort is niet van mij en het nummer behoort tot een serie die was gestolen tijdens de overgangsregering in 2014.’ Hij noemde het ‘klunzig vervalst’. Genant.

Het nieuwtje past geheel in de lijn van de belevenissen van Becker de afgelopen tijd. Eerst was hij dus al failliet en toen bleek hij in januari zijn oude tennistrofeeën kwijt te zijn, die hij nodig had, want hij wilde ze verkopen om zijn schulden af te lossen. Dat was een leuk Marktplaatsje geweest.

Daarna bleek in mei een bizarre hippiegoeroe met een stel volgelingen zijn finca in Mallorca te hebben gekraakt. De goeroe, een naaktlopende Duitse ex-timmerman genaamd Georg Berres, ziet zichzelf als ‘huizenredder gestuurd door een hogere macht’. ‘Als huizen open zijn, gaan wij naar binnen en beginnen alles weer leven in te blazen en schoon te maken.’

Misschien kan Berres, als hij toch bezig is met schoonmaken, ook even op zoek naar drie Wimbledontrofeeën en twee van de Australian Open.

Bakje

Ant McPartlin: verliet huis met tupperwarebakje Beeld EPA

Dit nieuwtje gaat over sterren die u wellicht niet kent, want het zijn Britten en die hebben een eigen sterrenstelsel. Maar ik rapporteer erover omdat het belangrijk inzicht verschaft: sterren komen dingen over hun partners te weten via paparazzofoto’s!

En wij maar denken dat die foto’s alleen boeiend waren voor ons, het domme publiek.

In Engeland heb je Ant McPartlin, van het beroemde presentatieduo Ant en Dec, en die liep in maart van zijn huis naar zijn auto met een tupperwarebakje met eten. Daar maakte een paparazzo een foto van. Niks aan de hand, zou je denken.

Iets later kwam zijn assistent zijn appartement uit en zette een vuilniszak buiten. Maakte een paparazzo ook een foto van. Weer niks aan de hand, zou je denken.

Maar zijn vrouw, Lisa Amstrong, met wie hij al in scheiding lag, dacht er wel wat van. Zij zag de foto’s, en zo kwam het idee in haar op dat McPartlin iets met zijn assistent, die jarenlang voor beiden werkte, zou kunnen hebben. Ze vond het echt iets voor die assistent om hem een bakje eten mee te geven. En het bleek nog zo te zijn ook. Deze week bevestigde McPartlin de relatie met assistent Anne-Marie Corbett, en las Armstrong in de media dat haar vermoeden klopte.

Conclusie van dit moderne liefdesverhaal: Armstrong zocht op Twitter troost bij haar volgers middels gebrokenhartenemoji's.

Ze hebben Shakespeare helemaal niet meer nodig in Engeland!

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.