Wilders verdient meer respect dan PvdA

Ten opzichte van de moslim en de allochtoon is er maar één woord verschil in de positie die links en rechts innemen: moslimpje- en allochtoontje-redden versus moslimpje- en allochtoontje-pesten.

Over dat laatste wordt genoeg geschreven; maar de white mans burden blijft helaas vaak onderbelicht. Terwijl het relatief toch beter is om als bedreiging benaderd te worden, dan als achterlijk, minderwaardig schepsel. Angst is een machtsbron. Minachting is een handicap. Dus bij deze.

Afgelopen zaterdag publiceerde Het Parool op haar website een interview met de Amsterdamse ‘diversiteitswethouder’ Andree van Es, met uitspraken die exemplarisch staan voor de geliefde linkse bezigheid van allochtoontje-redden.

'Treurig lot'
Naar aanleiding van het recent verschenen onderzoek naar het salafisme (Roex, van Stiphout en Tillie) in Nederland, spreekt van Es over een ‘treurig lot voor veel moslima’s’; twee-derde van de moslims zou ‘matig tot streng orthodox zijn’, en dus gaat het om ‘enorme aantallen vrouwen’. Daarom ziet van Es het als haar ‘verantwoordelijkheid als wethouder [om] voor hen op te komen.’

Uit het onderzoek blijkt nergens dat de moslima er behoefte aan heeft om gered te worden. Er zijn sowieso geen signalen dat moslimvrouwen zich zo massaal onderdrukt voelen en zo massaal ontevreden zijn met hun positie. De afwezigheid van een breed gedragen authentiek-feministische beweging in en van de islamitische gemeenschap, lijkt er op te duiden dat de meeste moslima’s heel tevreden zijn met de genderpatronen van de Islam.

En al zou er iets ‘mis’ zijn met de positie die de islam aan de moslima geeft, dan is zij zelf intelligent en zelfbewust genoeg om voor haar rechten op te komen. Zij is verre van het domme, onmondige en zielige schaap dat Van Es meent dat zij is.

Parel
De moslima is de trots van de Ummah; de Parel der Natie, en de islamitische gemeenschap is de schelp die deze parel beschermt. In het recent verschenen onderzoek wordt de salafistische moslima als assertief, zelfvoorzienend, enthousiast en betrokken neergezet. Dus, in wat gouverneur-generaal Van Es ongetwijfeld tot ‘streng orthodoxe’ kringen zal bestempelen, lijkt juist het minste behoefte te bestaan om gered te worden.

Om de aanfluiting compleet te maken, leest wethouder van Es voor het gemak eroverheen dat het onderzoek uitwijst dat de samenleving barrières opwerpt voor de vrome moslima, die haar participatie bemoeilijken – in het dagelijks taalgebruik discriminatie genoemd. Jezelf ongevraagd opwerpen als ‘redder’ van de moslima en bestrijder van een niet-bestaand probleem is één ding, maar daarbij een werkelijk bestaand probleem botweg negeren is een totaalhypocrisie.

Het vergt geen vergrootglas om te kunnen zien dat het natuurlijk helemaal niet om ‘redden’, ‘ helpen’ of ‘opkomen voor’ gaat. De zogenaamde ‘progressieven’ verpakken hun intolerantie jegens andere opvattingen altijd mooi in ogenschijnlijk nobele doelstellingen zoals het ‘bevrijden’ van mensen die, naar hun oordeel, nog niet zo ver ontwikkeld als zij zijn. Zij wanen zich moreel superieur en menen daarom de heilige plicht te hebben om anderen een handje te helpen in de vooruitgang in hun ‘niet-geïntegreerde’, ‘achtergebleven’, ‘traditionele’, ‘orthodoxe’ of ‘conservatieve’ cultuur/religie.

Links
In het geval van moslims en allochtonen komt daar nog een lading koloniale mentaliteit bij – aangezien die per definitie opvattingen lijken te hebben waar links meent hen van te moeten redden. Zoals een zuster op de universiteit eens zei: ‘Er zijn rode bolletjes en gele bolletjes. De gele bolletjes mogen kiezen uit de verschillende meningen van de rode bolletjes, maar nooit een eigen mening vormen. Want die is a priori achterlijk [niet-geïntegreerd, radicaal, extreem, agressief, intolerant, et cetera, IR].’

In casu houdt dat in dat, in de ogen van de moslimredders, het ‘treurige lot’ van de moslima waarschijnlijk pas ten einde komt als we een ‘islamitische’ variant van Oh Oh Cherso hebben. Vol met bezems, moslims én moslima’s, die met hun bil half onder hun rokje vandaan (of met hun decolleté-shirts, in het geval van de ‘mannen’), dronken stad en land afstruinen, op zoek naar een meetinstrument voor hun nieuwe seksuele vaardigheid, die ze op de openbare school in Klaslokaal Fietsenhok hebben geleerd.

Het is hoog tijd dat de slachtoffers van deze losgeslagen en ongebreidelde ‘progressieve’ arrogantie – moslims, allochtonen, belijdende christenen, ‘white trash’ – de handen in één slaan om hen voor ééns en altijd een halt toe te roepen: bemoei jullie met jullie eigen zaken EN hou je bezig met zaken die er toe doen!!! De genderpatronen, en normen en waarden in het algemeen, in de islamitische gemeenschap zijn een zaak van de islamitische gemeenschap. Zo ook voor deze andere groepen. Tenzij anderen daar ongewild ‘slachtoffer’ (dat is in deze context natuurlijk subjectief) van worden.

Aftreden
Ten slotte, ik zie het als mijn plicht als democratisch burger van Nederland om bij dezen het aftreden van wethouder Van Es te eisen. Het is niet passend om in deze tijd van bezuinigingen het geld van de belastingbetaler te verkwisten aan koloniale linkse hobby’s. Bovendien is een wethouder voor ‘diversiteit’, die niet accepteert dat er groepen zijn die er een andere invulling aan man-vrouw rolpatronen geven, niet geloofwaardig in haar functie – helemaal niet als ze daarbij de discriminatie van deze groepen in het openbare leven gedoogt.

Diversiteit houdt namelijk in dat je accepteert dat er scheidslijnen zijn, en dat er achter die scheidslijnen misschien heel andere opvattingen leven dan dat je zelf normaal vindt. Want diversiteit zonder scheidslijnen, dat is democratie zonder volkssoevereiniteit; het ontkennen van scheidslijnen is het ontkennen van elkaars bestaan (en dan is er dus ook geen sprake van diversiteit).

Het aanblijven van wethouder Van Es zal niets anders betekenen dat wederom een grote stap in de richting van het totaalfaillisement van de multiculturele façade die Links, o.l.v. de PvdA, sinds 1979 heeft opgevoerd.

Wat dat betreft is er meer respect op te brengen voor Geert Wilders en de zijnen. Die varen tenminste wél onder gehesen vlag.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden