Wij beschikken niet over ballen van Reijmer, Mees en Hertzberger

Je mag het natuurlijk niet zeggen, maar het lijken wel meisjes

Simon Hendriksen en Melle Runderkamp
null Beeld de Volkskrant
Beeld de Volkskrant

'Tiefstraal op met je nazikrant gore NSB'er.' Bart Nijman, GeenStijl-redacteur en liefhebber van het vrije woord, wilde tegenover NRC Handelsblad niet superveel kwijt over de kwestie. Collega Loes Reijmer had zaterdag een stukje geschreven naar aanleiding van de nodeloos kwetsende mestkar die 'stomme trut', 'droogsloot' en 'teerhartig viswijf' Rosanne Hertzberger over zich heen had gekregen toen die had opgeroepen om adverteerders te wijzen op het vrouwonvriendelijke materiaal op Geenstijl en met name in het item 'Dumpertreeten' op zustersite Dumpert. En dus gooiden de roze boys maar een fotootje van La Reijmer op de misogyne Babbelbox, mét de vraag: 'Zou u haar doen?'

De reaguurders waren er snel uit. Doen. Zeker doen. 'Ik zou haar overdwars in alle gaatjes nemen. Lekker langzaam volpompen. Om daarna keihard d'r mond over mijn keiharde lid te trekken. Kokhalzend krijgt ze mijn warme zaad. Hmmm', typte 'Bezorgde Vader' op zaterdagmiddag om 14.21 uur. Bezorgde Vader verwoordde hiermee zo'n beetje de communis opinio in de panelen. 'Ik zou zaad op haar gezicht spuiten. Eventueel anaal erin raggen', bedacht Timmie2000. Het al dan niet anaal raggen wilde Timmie kennelijk nog even in het midden laten. Is natuurlijk ook een kwestie van de juiste ambiance, zoiets.

Met de pak 'm beet 250 reacties onder de foto had GS onbedoeld zelf het casusmateriaal voor de protestactie verzorgd. Dus toen ook 'haatheks' Heleen Mees het follow the money van Hertzberger ondersteunde, haakten Grolsch, WNF, Persgroep HAK, IKEA, KWF, Stichting Vluchteling en ook het Ministerie van Defensie al dan niet tijdelijk af. Niet dat alle adverteerders wegliepen. De Efteling, bekend van roetmopcarrousel Monsieur Cannibale en de oerHollandse spleetoogjes in het Carnaval Festival, wilde Timmie2000 en de zijnen liever niet voor het hoofd stoten.

Woedend waren ze, Nijman & Co. Collega-journalisten die een medium het zwijgen willen opleggen, gadverdamme. Je mag hier ook niks meer, in dit verstikkende politiek-correcte klimaat. Die comments onder zo'n stukje waarin je vraagt om comments, dat is toch zeker niet hun verantwoordelijkheid? 'Hobbykip' was in ieder geval even helemaal klaar met Grolsch. Zelfs 'Graaf van Egmont' legde zijn gewicht in de schaal. 'HAK gaat er hier ook uit, we gaan over op huismerk of Bonduelle.'

En terwijl op het hoofdkantoor van Bonduelle de kurken tegen het systeemplafond plopten, bedachten we hoe zij bij het shockblog zo graag iemands werkgever inlichten bij onwelgevallig gedrag. Hoe ze een tijdje terug hun succesvolle oproep tot een boycot van de HEMA hadden gevierd. Hoe ze zich voortdurend beklagen over het misbruik van het woord 'fascist' om vervolgens iedereen voor nsb'er uit te maken.

Toch kijken wij wel link uit voordat we kritiek leveren op GeenStijl. Voor je het weet krijgen we Hobbykip over ons heen. Niet dat wij ons niet zouden doen, integendeel, maar wij beschikken nou eenmaal niet over de ballen van Hertzberger, Reijmer, en Mees. Ook bij GeenStijl lijkt het zaakje nog niet helemaal ingedaald. Continu intimideren, maar oeverloos janken bij ieder weerwoord. Het constante weglopen voor je verantwoordelijkheid en dan dat onzekere gedoe als je je eigen troep moet verdedigen. Alsof ze een trui om hun middel slaan om hun dikke dumpertreeten te verbergen. Nee, je mag het natuurlijk niet zeggen van de policor-deugpolitie, maar godskolere, het leken wel een stel meisjes.

Voor de komende week adviseren wij u de volgende mening:

Sowieso al heel knap dat O'G3NE de halve finale heeft gehaald.

Veel plezier van uw nieuwe mening!

Betrouwbare Mannetjes Melle Runderkamp en Simon Hendriksen op Twitter: @Betmannetjes

Lees ook:

Ombudsvrouw Annieke Kranenberg: Met de oproep 'zou u haar doen' heeft Geenstijl een grens overschreden.

Na ophef afgelopen week trekken adverteerders zich terug van website Geenstijl. Een béétje hypocriet is dat wel, vindt Jean-Pierre Geelen.

'Laat de site rotten in zijn eigen vuiligheid.' Bert Wagendorp is het niet eens met de GeenStijl-boycot.

'Beste adverteerders op GeenStijl en Dumpert, u betaalt mee aan vrouwenvernedering.' Ruim honderd vrouwen uit de media keren zich in dit opiniestuk tegen de online- intimidatie door Geenstijl en de reaguurders op die site.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden