CommentaarOmscholing

Wie werkloos wordt moet de kans krijgen over te stappen naar een andere sector

De coronacrisis maakt de arbeidsmarkt nog schever dan die al was. Omscholing is de oplossing.

Exterieur van het hoofdkantoor van Booking.com in Amsterdam. Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Toen Nederland half maart in lockdown ging, was de werkloosheid historisch laag. Dat het aantal werklozen de afgelopen coronacrisismaanden niet razendsnel is opgelopen, is mede te danken aan steunmaatregelen van het kabinet. Dat liet de staatsschuld tot grote hoogte oplopen om een deel van de loonsom van getroffen bedrijven over te nemen.

Maar nu volgen aankondigingen elkaar snel op van bedrijven die honderden, soms duizenden van hun werknemers willen ontslaan. Zo neemt het van oorsprong Nederlandse Booking.com, ondanks 65 miljoen euro staatssteun, afscheid van een kwart van zijn medewerkers. Het bedrijf is een van de grootste werkgevers van Amsterdam. Al met al houdt de economische adviseur van het kabinet, het Centraal Planbureau, rekening met een ruime verdubbeling van de werkloosheid in 2021.

Waar in het ene deel van de arbeidsmarkt talloze werknemers hun baan kwijtraken, is elders op die markt een groot tekort aan personeel. De coronacrisis heeft dit versterkt. Tegenover de oplopende werkloosheid in dienstensectoren zoals toerisme, horeca en schoonmaak, staat een vacaturestijging in zorg, techniek, onderwijs en logistiek.

Op de vele vacatures solliciteren opvallend weinig mensen. Dat signaal moet het kabinet ter harte nemen. De huidige, tweede, tranche van staatsteun aan bedrijven loopt op 1 oktober af. Een derde is noodzakelijk, want het virus en de negatieve economische impact ervan zijn bij lange na niet bedwongen. Het derde steunpakket moet wel weer strenger zijn dan het tweede was.

Zo zouden bedrijven zonder wezenlijke overlevingskans niet voor steun in aanmerking mogen komen. De werknemers ervan moet wel perspectief geboden worden. Wie werkloos wordt omdat hij of zij de pech heeft te werken in de ‘verkeerde’ bedrijfstak, moet de kans krijgen over te stappen naar een sector waar een tekort is aan mensen.

Daarvoor is, naast flexibiliteit van werkgevers en werknemers, vooral om-, her- of bijscholing noodzakelijk. Dat kost geld. Dat geld is er en heeft de gedaante van het derde steunpakket dat in oktober ingaat. Pakket drie zal dan ook in het teken moeten staan van scholing.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden