Opinie

Werkgever die Wajonger in dienst neemt krijgt blijvende steun

Wie een arbeidsongeschikt verklaarde jongere in dienst neemt, blijft recht houden op loonkostensubsidie en no-riskpolis.

Door Jetta Klijnsma en staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Beeld anp
Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en WerkgelegenheidBeeld anp

Frank Kalshoven is een werkgever naar mijn hart. Twee jaar geleden nam hij, als directeur van De Argumentenfabriek, een Wajonger in dienst. Met sterke en sociale argumenten die mij als muziek in de oren klinken: 'Omdat het een kleine moeite is, je er iemand hartstikke blij mee maakt, het weinig kost en je er de samenleving een dienst mee bewijst.'

In zijn column in de Volkskrant van zaterdag 9 juli schrijft hij dat deze jongehandicapte werknemer na twee jaar had besloten om naar een andere werkgever over te stappen en dat hij daarmee van een dilemma werd verlost: geven we hem wel of geen vast contract?

Het was volgens Frank Kalshoven niet eenvoudig om erachter te komen wat de gevolgen van een vast contract voor zijn bedrijf zouden zijn, 'en toen we erachter waren, fronsten we de wenkbrauwen'. Want wat bleek volgens hem? 'De loonkostensubsidie die een werkgever krijgt, kan jaarlijks worden herzien en vervalt sowieso na vijf jaar dienstverband. En de no-riskpolis die de werkgever vrijwaart van ziekte- en arbeidsongeschiktheidsrisico's vervalt evenzo. Als je hierover een zakelijk besluit moet nemen, ben je snel klaar: geen vast contract.'

undefined

Loondispensatie

Toen ik het las, fronste ook ik mijn wenkbrauwen, maar om een andere reden: die informatie klopt niet. Helemaal niet. Het is een hardnekkig misverstand waarvan mensen met een arbeidsbeperking onbedoeld en ongewenst het slachtoffer worden. Loonkostensubsidie kan tot de AOW- gerechtigde leeftijd van een werknemer doorlopen en de no-riskpolis voor een Wajonger vervalt ook niet na vijf jaar. Absoluut niet. Als een werkgever een Wajonger in dienst neemt, dan blijft die no-riskpolis onbeperkt van kracht.

Bovendien, maar dan wordt het wel een beetje technisch, is het zo dat een werkgever voor een Wajonger geen loonkostensubsidie, maar loondispensatie krijgt. In eerste instantie voor maximaal vijf jaar, maar daarna ook verder verlengbaar.
Het is niet mijn bedoeling Frank Kalshoven de les te lezen; het is juist zaak te leren van zijn ervaring: als het de directeur van De Argumentenfabriek al niet lukt goede informatie te vinden,dan is er iets mis met de manier waarop die informatie wordt gepresenteerd. Daar moeten we snel en serieus iets aan doen door de informatievoorziening te verbeteren. Kalshoven vraagt daar terecht om.

undefined

Schadelijke misvatting

Gelukkig zijn er steeds meer werkgevers die mensen met een arbeidsbeperking in dienst nemen. Informatie moet glashelder en goed te vinden zijn, zoals bijvoorbeeld bij de werkgeversservicepunten. Geen werkgever mag het idee hebben dat er een eindigheid is aan de loonkostensubsidie en de no risk-polis voor werknemers uit de Wajong. Dat is niet zo en kan dus ook geen argument zijn om een Wajonger na twee jaar niet in vaste dienst te nemen.

Ik zou het echt onverteerbaar vinden als mensen met een arbeidsbeperking op basis van onjuiste informatie geen vast arbeidscontract zouden krijgen. Dan zouden ze onterecht slachtoffer zijn van een kwalijk misverstand. Dat mag niet gebeuren. Dat moeten we voorkómen. Die schadelijke misvatting moet zo snel mogelijk de wereld uit.

Ik reken daarbij op de steun van de directeur van De Argumentenfabriek. Twee jaar geleden nam hij een Wajonger in dienst en riep andere werkgevers op dit ook te doen: 'Neem na de zomervakantie eens een arbeidsgehandicapte in dienst!' Nu schrijft hij dat die oproep, na zijn praktijkervaring met een Wajonger, nog steeds staat. Daar ben ik blij mee. Het zou fantastisch zijn als hij daar straks nog één regel aan toevoegt: 'Neem na de zomervakantie eens een arbeidsgehandicapte in dienst. En neem die als het goed gaat ook in vaste dienst!'

Jetta Klijnsma is staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden