ColumnAaf Brandt Corstius

Wendy en Erland zijn niet #forever bij elkaar, niet #vooraltijd, maar voor #siempre

null Beeld
Aaf Brandt Corstius

Je kunt op zo veel manieren je leven inrichten, relaties hebben, iemand beminnen, je sociale media benutten, en als twee mensen daar de levende voorbeelden van zijn, zijn het Wendy van Dijk en Erland Galjaard.

In januari raakte hun relatie ‘in zwaar weer’, en dat vertelden ze openlijk in de media, die, laten we wel wezen, anders heus wel lucht hadden gekregen van dat zware weer en met een telelens in de bosjes bij hun huis in Nigtevecht waren gaan liggen.

Toch vond ik het bewonderenswaardig dat ze een openlijke verklaring deden over deze wiebelige fase: de meeste sterren spelen dat ze ontzettend gelukkig getrouwd zijn tot op de dag dat ze ook ontzettend gelukkig gaan scheiden. Ook een prima manier, en een waar ik zelf volledig voor zou gaan. Maar dit is eerlijker. Wen en Gal ontketenden met hun eerlijkheid een trend, want ook André Hazes junior gaf erna toe dat zijn relatie in zwaar weer zat. ‘Iedereen heeft af en toe wat’, zei hij. Dat is opperste eerlijkheid, voor een beroemdheid.

Wie aan close reading van Wendy van Dijks Instagram doet, en dat doet een peloton journalisten fulltime, is er vorige week achtergekomen dat zij en Erland weer bij elkaar zijn. Of in ieder geval weer, ja, hoe zouden zij het zelf noemen – happy. Met elkaar. Om in de taal van Wendy te blijven: hun zoektocht naar geluk is opnieuw begonnen.

Wendy had foto’s geplaatst van hun bruiloft met daarbij een tekst over Erlands ‘unieke zijn’. Ze sloot af met: ‘Wát een man ben jij.. Lucky me. Love you baby.’ Gevolgd door: #siempre.

Afgezien van het feit dat mijn oog even bleef hangen aan die twee puntjes, een opvallende stijlkeuze, bleef mijn oog vooral hangen aan #siempre. Dat betekent ‘altijd’. En dat betekent dus: het is weer goed.

Wendy had ook #vooraltijd kunnen schrijven. Of #forever. Maar ze koos voor #siempre.

Dat is goed te verklaren, want Wendy en Galjaard hebben een diepe band met het eiland Ibiza, daar zijn ze ook getrouwd, net als alle andere BN’ers van de wereld. Waarschijnlijk, maar misschien slaat mijn verbeelding nu op hol, hebben ze heel vaak in de achtertuin van hun finca gezeten met een goed glas wijn, en dan keken ze naar die ene berg (nee, magische rots) die Es Vedra heet, en dan fluisterde Wendy tegen Erland: ‘Siempre.’ En dan fluisterde Erland terug: ‘Siempre.’

Ja, zo moet het zijn gegaan.

En je bent een trendsetter of je bent het niet: ik voel nu dat andere sterren die ooit op Ibiza getrouwd zijn, erna in zwaar weer raken en weer bij elkaar komen, deze hashtag zullen overnemen als zij berichten over de doorstart van hun relatie. Je blijft niet bij elkaar voor altijd. Nee, voor siempre.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden