Vrouw

Eén op de twintig directeuren en commissarissen van beursgenoteerde ondernemingen is een vrouw.

Jan Mulder

Deze zin stond in een bericht op teletekst dat ging over een handvest waarin vijfenveertig overheidsinstellingen beloven meer vrouwen aan te stellen in topfuncties. Elk jaar zullen ze rapporteren of hun doelstellingen zijn gehaald, staat er heel positief bij vermeld. ING, KPN en de NS hebben zelfs aangekondigd ‘concrete maatregelen’ te nemen om vrouwen te laten doorstromen naar de top.

Benoemen lijkt me beter dan concrete maatregelen nemen, maar ze bedoelen het waarschijnlijk goed, laten we over twaalf maanden weer tellen.

Ondertussen.

Uitslag 19-1. Bestaat die sport?

Eén topvrouw op twintig beschikbare topposities. Zouden de negentien kerels daar niet ongemakkelijk van zijn geworden, eens, ooit, ergens, bijvoorbeeld op een willekeurige dag in 2006?

De top van de beursgenoteerde ondernemingen is een achterlijk gebied, zo mag je de situatie kwalificeren. Het blijft een raadsel dat de mannen op de grote hoogten zich de afgelopen tien jaar niet dood hebben geschaamd en op een bepaald moment van die ene vrouw koste wat kost twee hebben willen maken. Om een jaar later weer met nul op twintig te zitten: ze waren ziek geworden en er stonden dertig mannen te trappelen om hun plaatsen in te nemen, wat de top van het bedrijf een normale aanblik vindt want vrouwen hebben ze daar vanaf het begin van de jaartelling niet gesignaleerd.

2008 en één vrouwelijke directeur zit naast negentien mannen. Als je die toestand vergelijkt met de discriminatie van negers in Amerika, dan leeft de Nederlandse vrouw in 1964.

Ze wordt in de gang afgetuigd, betreden van de kantoren 1-ste en 2-de klasse is verboden. Graag door de achterdeur van het gebouw naar binnen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden