Vrouw aan de top

Het aantal vrouwen op topposities stijgt gestaag wanneer bedrijven zich hiervoor actief inspannen. Dit blijkt uit de eerste inventarisatie van de Commissie Monitoring Charter Talent naar de Top.

de Volkskrant


Dinsdag presenteerde deze commissie haar bevindingen aan minister Van der Hoeven (Economische Zaken) en prinses Máxima. Van de topfuncties bij de 108 Nederlandse bedrijven die in 2008 en 2009 het Charter Talent naar de Top hebben ondertekend, wordt inmiddels 18,4 procent door een vrouw vervuld – 1,7 procentpunt meer dan voordat ze zich hadden gecommitteerd aan de doelstelling van het charter.

Commissievoorzitter Aad Veenman constateerde terecht dat deze groeicijfers niet direct imponeren, maar dat het wel de goede kant opgaat. Wanneer deze lijn wordt doorgetrokken, wordt het gemiddelde streefcijfer van 25 procent over vier jaar bereikt, zo hield hij zijn toeschouwers voor. Bovendien zei hij te geloven dat het percentage binnen zes jaar kan oplopen tot 30 procent, en dan is een kritische massa bereikt.

Het is aanlokkelijk deze optimistische redenering te volgen. Het aantal vrouwen in de top van het bedrijfsleven en de overheid is en blijft bedroevend laag. Inspanningen om meer vrouwen te motiveren tot grotere banen – en dus tot meer mogelijkheden om carrière te maken – lopen stuk op de typisch Nederlandse moederschapscultuur. Die zorgt ervoor dat fulltime werkende moeders nog steeds worden veroordeeld; op de werkvloer door meewarige mannen en op het schoolplein door schuldinducerende seksegenoten. Vrouwen horen toch vooral thuis bij de kinderen, zo vinden velen.

Deze publieke opvatting wordt pas doorbroken wanneer voldoende vrouwen een ander voorbeeld stellen. Uit internationaal onderzoek blijkt dat diversiteit pas inhoud krijgt wanneer een kritische massa van 30 procent wordt bereikt. Eén vrouw in de bestuurskamer krijgt niet zoveel voor elkaar, maar twee vrouwen verhouden zich alweer heel anders tegenover drie mannen.

Het stemt hoopvol dat zoveel bedrijven zich inmiddels verplicht voelen iets te doen aan de wanverhoudingen in de top. Dinsdag ondertekenden nog eens 26 bedrijven het charter. Bij deze bedrijven werken 600 duizend werknemers. De helft van de nieuwe werknemers is al vrouw. Als vrouwen nu dan eindelijk echt geprikkeld worden om carrière te maken, komt het inderdaad vanzelf wel goed in de top.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden