Vrijgevochten moslima

'Vrijgevochten moslima's dragen een eigen hoofddoek uit eigen keuze omdat het moet. Maar de consequenties, die dragen ze weer niet

Hafid Bouazza

De 'betrouwbaarste' en meest komisch geschreven nieuwsbron GeenStijl heeft een geweldig bericht onder de toepasselijke kop ‘Omgekeerde kopvoddentax wel succes’.
Het bericht betreft een moslima (ongetwijfeld ‘vrijgevochten’, want dat leest men wel vaker, zoals men altijd ‘vooraanstaande’ of ‘gezaghebbende’ dient te schrijven vóór ‘moslimgeestelijke’ – een woord dat niet ophoudt mij pijn in de ribben te geven van het lachen), een ‘zojuist geïmporteerde’ moslima die speeltuin Linnaeushof voor de rechter sleepte, omdat haar hoofddoek tijdens het karten tussen de wielen kwam.
(Ik weet niet wat grappiger is: de aanklagende moslima of de term ‘vooraanstaand moslimgeestelijke’. Ik ga het even uitproberen. Ik ben zo terug.)
(Zo. Ik ben terug. Ik ben er nog niet uit.)
Haar hoofddoek kwam, zoals gezegd, tussen de wielen van de kart, ze stikte niet en ze klaagde speeltuin L. aan omdat ‘de verhuurder haar had moeten verbieden te karten vanwege die hoofddoek’.
Verbod, uw naam is islam.
Haar man schijnt er ook bij te zijn geweest, maar die had het te druk met haar hoofd weer te bedekken. Belangrijke zaken gaan voor.
Waarom moet ik denken aan de brandende school in Saoedi-Arabië waar meisjes in het vuur stierven, omdat ze het gebouw niet mochten verlaten van de zedenpolitie? Ze waren namelijk onbehoofddoekt, en de brandweerlui mochten hen niet met ontblote haren zien.
Belangrijke zaken gaan voor.
Opvallend is ook dat de kartende moslima naar haar zus ging om te herstellen. Ongetwijfeld in blijde afwachting van de elfduizend euro die ze had geëist. Er is echter een schikking getroffen waarbij ze 500 euro krijgt van speeltuin Linnaeushof (zou dit een stiekem smulbos met speeltuin zijn?). Dit bedrag schenkt ze aan Giro 555.
‘Vrijgevochten’ moslima’s dragen een hoofddoek uit eigen keuze omdat het moet van de islam. (Dit is ook heel grappig.) Maar de consequenties van het dragen van een vrijwillige hoofddoek willen ze niet dragen. Nee, de omgeving en de wereld en de staat en de wet moeten zich buigen naar hun vrijwillige kledingkeuze. Begrijpelijk.
Tegen zoveel daadkrachtige vrijgevochtenheid moeten wij de schouders wel laten zakken, is het niet in ootmoed, dan wel als bereidwilligheid om de gevolgen te sjouwen van de vrije keuzes die zij moeten maken.
Had haar man haar niet kunnen verbieden te karten?
Ahmed Marcouch is aangezien voor taxichauffeur bij de studio waar hij geïnterviewd zou worden. De lokMarokkaan werkt dus ook. Opvallend vind ik dat hij wel een keppeltjesdag wil invoeren, maar geen pruikendag voor joodse vrouwen. Typisch voor een moslim om vrouwen uit te sluiten. En daarbij: Hooglied-jodinnen lokken meer dan pijpenkrullenjoden. Echt waar.
Kunnen we ook niet een naveltruidagje houden uit solidariteit met vrouwen die zich zo luchtig kleden als ze willen, niet omdat een religie ze dat voorschrijft, maar omdat dat beter ventileert in deze hitte?
En kunnen we niet een hoofddoekloze dag organiseren om te tonen dat de islamvrouwen niet verplicht iets vrijwillig doen?
En een gebedsloze vrijdag voor moslims?
En wat dacht u van een vastenvrije ramadan? (Ik zie de regenboog van een nieuwe wereld opdoemen.)
In Saoedi-Arabië dreigen vrouwen taxichauffeurs de borst te geven als ze geen auto mogen rijden. Want lactatie schept een familieband en volgens een fatwa van een moefti – sorry, een gezaghebbende grootmoefti – mag een vrouw na een vreemde man te hebben gezoogd in zijn gezelschap verkeren. Het is bekend dat oxytocine een vertrouwensband schept. Er is, naast moedermelk, een andere witte substantie die dit hormoon ook bevat, maar daar ga ik hier niet op in: de kiesheid verbiedt mij dat. Ik denk dat de aanvraag voor taxivergunningen in Saoedi-Arabië omhoog schiet terwijl ik dit tik.
Waar het om gaat, is dat vrouwen ook niet met een taxichauffeur in de auto mogen zitten. Eerst zogen, dan een ritje. Kijk, dat is nog eens een verbod waar de kartrijdende en bijna stikkende moslima nog een puntje aan kan zuigen.
Een vrouw is in datzelfde land ook nog veroordeeld omdat ze door een aantal mannen verkracht is.
Ik heb nog wat andere zaken vergeten, maar ik kan door de lachtranen nauwelijks meer lezen.
Nu weet ik het! Ik weet wat grappiger is: een vrijgevochten moslima of een gezaghebbende geestelijk leider. Dat is namelijk iets anders, een – dat hoort u de volgende keer.
Er liggen meer vlooien uit het vlooienspel in mijn kopje dan in dit stukje passen.

null Beeld

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden