Voorlopige top-10 lezerssuggesties

Dank, dank voor alle suggesties na mijn oproep. Hier de voorlopige top-10 van door uw gewenste onderwerpen. Nog drie weken te gaan, dus blijf inzenden naar zeghetmaar@volkskrant.nl.

de opinieredactie

Eerst nog dit:

Hoe we verzeild raakten in de oorlog in Irak, is een veel gevraagd onderwerp. Het staat desondanks niet in de lijst, omdat mijn Haagse collega’s een heel eind op streek zijn met dit thema en bij wijze van spreken alleen nog de hand hoeven te leggen op de laatste brief.

Alle opmerkingen over de kredietcrisis – inclusief de zorg voor pensioenen - stuur ik door naar de redactie Economie, waar ze dezer dagen bijna met niets anders bezig zijn.

Dok Kaan wil een ministerie van Energievoorziening om de continuïteit van onze energievoorziening op de korte en lange termijn te waarborgen. Ook anderen vragen verhalen over Energie en Klimaat. In overleg met de collega’s van de redactie Kennis bekijken we welke leemtes door u zijn geconstateerd.

Veel vragen over de media, vooral over vooringenomenheid van journalisten. Ene JB wil weten waar de diepgewortelde achterdocht, het wantrouwen en de negativiteit vandaan komt onder de lezers die op krantensites zoals die van de Volkskrant reageren. Let wel: ook Demmink blijft op het netvlies.

  1. De kwetsbaarheid van de lokale democratie. Doe vandaag je mond open en je bent morgen wethouder. In combinatie met een verhaal over de onmacht/onwil van de overheid af te slanken – Henk Middenveld.
  2. We hebben waternormen geregeld die de waterschappen moeten gaan handhaven, gebaseerd op de waterkwaliteit van duinmeertjes op Ameland. Dat kan dus niet. Jan Mulder.
  3. Waarom zijn we in het buitenland banger voor een agent dan in Nederland? Hoe komt het dat we geen respect hebben voor politie? Jan Pot.
  4. Chemo of kan ik zelf kiezen? Ontstijg de discussie die de alternatieve geneeskunde afzet tegen de reguliere. Stel de vrijheid van keuze voortaan centraal. H. Moolenburgh
  5. De Zeeuwse ziekenhuizen gaan toch fuseren, hoewel dat niet is toegestaan. Wie houdt ze tegen? Eventueel in combinatie met onderzoek naar effecten fusies in de zorg. Joke Goudzwaard.
  6. Uitkeringsgerechtigden worden vermalen tussen de reuzen CWI en UWV. Zij zijn er niet voor de mensen, maar omgekeerd, blijkt keer na keer. Walter Andringa.
  7. Golfbanenplaag in Nederland. Dick Reef.
  8. De verdeling van de olie- en gaswinsten. Hoeveel gaat er nu precies naar de staat en hoeveel naar welke oliemaatschappijen? In Engeland en Venezuela is de belasting op oliewinsten pas verhoogd. De Engelse vennooschapsbelasting van 30 naar 50 %. Hoeveel winsten worden er overal op de wereld gemaakt en door wie nu de olieprijzen zijn verveelvoudigd? Franz Grienberger
  9. Malafide postorderbedrijven maken misbruik van ouderen. Wimke Overbeek.
  10. Hoogbegaafde jongeren vertrekken naar buitenlandse universiteiten. Ze komen nooit meer terug, omdat ze Nederlandse scholen en universiteiten ze tegenwerken of anderszins in de kou laten staan. Birgitta van Loon.

Blijf mailen zeghetmaar@volkskrant.nl

Lidy Nicolasen

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden