Voor Aaf zou een van de eerste dingen om te ontkennen haar relatie met Gordon zijn, maar die heeft ze dus niet

De ex van Gordon mag niet meer ontkennen dat ze een relatie hebben gehad. Dat heeft de rechter beslist.

Aaf Brandt Corstius

Nu vind ik dat er in de wereldgeschiedenis zéker bepaalde dingen zijn die niemand mag ontkennen – maar je moet een mens toch gunnen dat hij, in ieder geval af en toe, met een leugenachtig piepstemmetje, ontkent dat hij een relatie met Gordon heeft gehad.

Laat ik het zo stellen: als ik moest kiezen uit een heleboel dingen om te ontkennen, zou ik als een van de eerste dingen om te ontkennen, kiezen dat ik een relatie met Gordon had gehad. Als ik een relatie met Gordon had gehad. Wat dus niet zo is. Ik zweer het.

Maar Kevin B., de ex van Gordon, die aanvankelijk ontkende dat ze een relatie hadden gehad, mag dat dus niet meer ontkennen. Hij krijgt per ontkenning een boete van 500 euro. Dat is fiks. Ik begrijp dat hij het de hele dag wil ontkennen, maar dat moet hij maar in zijn eentje op de wc doen, of gillend in een kussen in een leeg huis.

Zitten we met deel twee van dit verhaal: de apps van Kevin en Gordon, waarvan er duizenden door de rechter zijn bekeken om vast te stellen of ze inderdaad een relatie hebben gehad. Daarvan staan er tientallen in het openbare vonnis.

En dan kun je je als keurig mens afvragen of je die moet lezen. En dan antwoord je aan jezelf als keurig mens JA NATUURLIJK GA IK DIE LEZEN. Ik zou iederééns WhatsApp-berichten lezen als dat kon, wat betekent dat ik gewoon bij WhatsApp moet gaan werken, maar dat heb ik er niet voor over.

Ikzelf had na close reading van al die appjes toch sterke twijfels of Kevin hetzelfde voelde voor Gordon als Gordon voor hem. Twijfels die de rechter blijkbaar niet had.

Zo appt Gordon: ‘Mocht je ooit mijn man willen worden dan beloof ik je zoveel vreugde. Maar vooral heel veel liefde!!!!!’ En dan antwoordt Kevin: ‘Jaaaaa. Ik wil. Whahahalia.’ Whahahalia is een leuk woord. Maar het klinkt ook diep-ironisch. Zo van ‘Whahahalia, ja hoor, maar niet heus, mafkees’.

Of Gordon appt: ‘Samen ijzersterk.’ Waarop Kevin antwoordt met: ‘Mooi zo.’ Vind ik kortaf. Dodelijk, zelfs.

Ook veelzeggend vond ik Kevins antwoord op Gordons voorstel: ‘Morgen weer neuken??’ Daarop appte Kevin eerst: ‘Whahaha.’ Dat lijkt me vervelend als je iemand voorstelt om morgen te neuken. Daarna kwam hij met: ‘Jaaaaaaaaa’ en vervolgens met ‘Heerlokkkkk’.

Maar ‘heerlokkkkk’, dat zeg je niet als je iets heerlijk vindt. Want dan zeg je heerlijk. Heerlokkkkk zeg je als je iets ironisch heerlijk vindt.

Als ik dit zo analyseer, zie ik vooral een Gordon die erg verliefd is en een Kevin B. die hem op afstand probeert te houden.

Ik dacht niet dat ik dit ooit zou zeggen, maar ik gun Gordon een meer toegewijde geliefde.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden