Opinie

Volgens lezers is Halbe Zijlstra het kabinet onwaardig: 'Je gelooft hem toch nooit meer?'

De Volkskrantlezers reageren in groten getale op het interview waarin minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra bekent dat hij jarenlang heeft gelogen over een ontmoeting met Poetin. 'Er is maar een remedie: opzouten.'

Halbe Zijlstra, 15 november 2017. Beeld null
Halbe Zijlstra, 15 november 2017.

Met een knoop in mijn maag het artikel 'Zijlstra: ik loog over gesprek met Poetin' gelezen. Na al het gedoe met Trump in de VS hebben we nu zelf een minister van Buitenlandse Zaken die verhalen uit zijn duim zuigt. Ik gun iedereen zijn foutjes en problemen, maar dit is wel heel erg verre van integer. Zijlstra doet alsof hij een goede daad verricht heeft door degene te beschermen die echt bij het gesprek was, maar kijk eens hoe hij in 2016 interessant heeft lopen doen over zijn ontmoeting met Poetin. Als je jezelf groot moet maken met een leugen ben je het kabinet onwaardig. Bij Trump lijken ze het gelieg en gedraai voor lief te nemen, laten wij dat voorbeeld niet volgen en Zijlstra vriendelijk vragen ergens anders fabeltjes te gaan vertellen.
Rutger van Eijken, Eindhoven

Mr. X

Wat een zeldzaam heerlijk gewriemel, dat interview met Halbe Zijlstra (Ten eerste, 12 februari) over zijn gejokkebrok ten behoeve van de strijdkreet 'De Russen Komen!' Eén vraag heb ik nog gemist. Zijlstra heeft gelogen om 'zijn bron te beschermen' die wél in die kamer zou hebben gezeten. Moet ik nu begrijpen dat hij, met deze coming out, dat niet langer noodzakelijk vindt en dat, wat hem betreft, de Russen nu van harte mogen weten dat Mr. X de 'Groot Rusland opmerkingen' vrijelijk heeft doorgebriefd? Als Mr. X bestaat, zal hij wel flink balen van Halbes bekentenis.
Stone van den Hurk

Clown

Wat hebben we aan zo'n 'clown' als minister van Buitenlandse Zaken? Je gelooft hem toch nooit meer?!
J.P. Ouddeken sr., Noordwijk

Motie van wantrouwen

Met betrekking tot het liegen en bedriegen van Halbe Zijlstra is er maar een remedie: opzouten! En nu maar afwachten wie er in de Tweede Kamer een motie van wantrouwen, nou ja minus de VVD dan, gaat steunen. Want dat is toch het minste wat men kan doen daar aan het Binnenhof.
Guido Nafzger, 's-Gravenhage

Sollicitatie

Hierbij solliciteer ik naar de binnenkort openstaande vacature van minister van Buitenlandse Zaken. Ik heb genoeg internationale ervaring, ik heb namelijk rondgereisd in vrijwel heel Europa en heb gebackpackt in diverse landen in Afrika, Azië en Midden-Amerika en eiland gehopt in de Cariben. Voor mijn werk ben ik eveneens in diverse landen geweest, van Guernsey tot in Australië. Daarnaast heb ik op pleinen en in zaaltjes gestaan waar de paus, Mao, Fidel en Poetin hebben gesproken. Weliswaar op andere tijden dan dat ik daar was, maar een kniesoor die daar op let. Toch?
Han van Nes, Amersfoort

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden