Meelezers

Verjaardagsfeestje alleen in de hoofdstad

Het 100-jarig jubileum van de Volkskrant wordt gevierd met drie bijeenkomsten met lezers in het debatcentrum De Rode Hoed Waarom alleen in hartje Amsterdam?

null Beeld

Woensdag 8 september stond er een paginagrote advertentie in de krant: in het kader van het honderdjarig jubileum van de Volkskrant organiseert de redactie drie bijeenkomsten voor lezers: de eerste met de correspondenten, de tweede met fotografen en opmakers en de derde avond bespreken columnisten en redacteuren een eeuw journalistiek. De plaats van handeling: driemaal het debatcentrum de Rode Hoed, in hartje Amsterdam.

Er kwamen meerdere lezersbrieven binnen. ‘Ja hoor, leuk, een drietal bijeenkomsten voor honderd jaar de Volkskrant. En dus wordt er gekozen voor drie keer Amsterdam. Om deze over het land te verdelen zou van voortschrijdend inzicht blijk hebben gegeven, maar helaas...’, schrijft Jan van Genderen uit Usquert in Noord-Groningen.

Trees Roose uit het Groningse Haren valt hem bij: ‘Supertof idee om het jubileum van de Volkskrant te vieren met ons, de trouwe lezers. Maar dat al die feestelijke bijeenkomsten grachtengordelonderonsjes in Amsterdam zijn, daar heeft de rest van Nederland niks aan.’

Waarom is er gekozen voor driemaal Amsterdam? En is daar nog iets aan te doen? Voor hoofdredacteur Pieter Klok is het punt dat de lezers maken helder. ‘De lezers hebben natuurlijk gelijk. ‘Aanvankelijk waren we van plan om vanaf het begin van dit jaar door heel het land te trekken’, legt Klok uit. ‘Maar vanwege corona was dat helaas niet mogelijk. Uiteindelijk hebben we op een laat moment besloten toch nog iets aan onze verjaardag te doen. Zo kwamen we uit bij de Rode Hoed, maar ik hoop nog steeds dat we op een later tijdstip op tournee kunnen.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden