Update Top-10 Lezerssuggesties

In de mailbox hebben we inmiddels 106 brieven van lezers gehad, op de site hebben 181 mensen gereageerd op de oproep een onderwerp voor een verhaal te noemen. Bovendien kwamen er ook via de gewone post reacties binnen.

de opinieredactie


Vorige week schreef ik al dat ik een aantal onderwerpen heb doorgestuurd naar collega’s en dat blijf ik doen. Waar mogelijk zal ik alle inzendingen beantwoorden, hier of rechtstreeks per mail.

Het is een misverstand te denken dat de keuze valt op het meest genoemde onderwerp. In mijn oproep staat dat ik de keuze maak en dat ik u vroeg te benoemen wat u mist of wat u door ons beter beschreven wilt zien.

Deze week een aanpassing van de Top-10. Gisteren kwamen kort achter elkaar vijf brieven binnen met het verzoek aandacht te besteden aan GGO’s – genetisch gemanipuleerde organismen in onze voeding en in het milieu en de activiteiten van een multinational als Monsanto. Er zijn vragen in deze sinterklaastijd over speelgoed uit de Aziatische landen, de waterschapsverkiezingen natuurlijk, de kredietcrisis blijft u en ons bezig houden, het klimaat en dan is er de zorg voor EPD: het systeem dat hulpverleners in staat moet stellen medische gegevens uit te wisselen.

Henk Woortman spoort ons aan een rubriek Oud Nieuws te beginnen. Wat is er geworden van oud-premier Kok, van Ayaan Hirsi Ali en hoe is het eigenlijk afgelopen met etc etc.

Hier de bijgewerkte Top-10:

  1. Hoe komen al die wapens in de brandhaarden van de wereld? Jolanda Riedijk.
  2. Waarom wordt de patiënt niet veel meer betrokken en verantwoordelijk gemaakt voor het beheren van zijn/haar medische dossier? De Bruin/Scheepmaker en anderen.
  3. Milieudefensie, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, provincies, waterschappen, Rijkswaterstaat, KNNV, IVN, Vogelbescherming, Milieu Educatie Centra en de vele projecten die zich richten op een bepaald soort flora of fauna zoals: SOVON - vogels, RAVON - reptielen, vissen, amfibieën, de Vlinderstichting enz. enz. Gaat ieder zijn eigen gang - is er overleg bij aan-of verkoop van gebouwen of gebieden? Ria Wolken.
  4. Waarom zijn we in het buitenland banger voor een agent dan in Nederland? Hoe komt het dat we geen respect hebben voor politie? Jan Pot.
  5. Chemo of kan ik zelf kiezen? Ontstijg de discussie die de alternatieve geneeskunde afzet tegen de reguliere. Stel de vrijheid van keuze voortaan centraal. H. Moolenburgh.
  6. De Zeeuwse ziekenhuizen gaan toch fuseren, hoewel dat niet is toegestaan. Wie houdt ze tegen? Eventueel in combinatie met onderzoek naar effecten fusies in de zorg. Joke Goudzwaard.
  7. Uitkeringsgerechtigden worden vermalen tussen de reuzen CWI en UWV. Zij zijn er niet voor de mensen, maar omgekeerd, blijkt keer na keer. Walter Andringa.
  8. Verekenen we ons aan de welvaart? Ferdinand Aartsen.
  9. Hoogbegaafde jongeren vertrekken naar buitenlandse universiteiten. Ze komen nooit meer terug, omdat ze Nederlandse scholen en universiteiten ze tegenwerken of anderszins in de kou laten staan. Birgitta van Loon.
  10. Waarom is economische groei zo noodzakelijk? Arjaan van Opstal.

Blijf mailen zeghetmaar@volkskrant.nl

Tot volgende week,

Lidy Nicolasen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden