ColumnAAF BRANDT CORSTIUS

Thierry Baudet wil ABSOLUUT MET RUST gelaten worden aangaande zijn nieuwe liefde, tja

Mijn favoriete vorm van manieren waarop beroemdheden aandacht vragen is: aandacht vragen voor het feit dat ze geen aandacht willen. Dit komt veel voor. Hoogtepunt in dit genre was Fred van Leer, die een paar jaar geleden aandacht vroeg voor het feit dat hij een mediastop hield. Dat riep allerlei vragen op, waarbij de belangrijkste vraag was: wie is Fred van Leer? Het leukste was dat Fred van Leer na een dag al moest stoppen met de mediastop (dat heet een mediastopstop), omdat hij zoveel media-aandacht kreeg.

Maar ik dwaal af. Ik wil het hebben over Thierry Baudet, die ABSOLUUT MET RUST gelaten wil worden aangaande zijn nieuwe liefde. ‘Op dit moment houden we het bij deze eenmalige mededeling’, en: ‘Dank voor het respecteren van onze privacy’, waren enkele zinsneden uit de Instagrampost waarin hij aandacht vroeg voor het feit dat hij geen aandacht wil voor zijn verloving, die hij in dat bericht aankondigde. ‘Graag hadden we het langer privé gehouden, maar we merken dat het nieuws nu ook de media heeft bereikt.’

Tja, wat moet je in godsnaam doen in het vervelende geval dat de media aandacht hebben voor jou als je Thierry Baudet bent? Je plaatst een dromerige, door zonsonderganglicht overgoten foto van je nieuwe liefde en jouzelf, waarbij zij bevangen door geluk in de camera kijkt en jij met vakantiebaard en verwaaide haardos naar de horizon tuurt. Je vertelt er ook bij – want je houdt er nu eenmaal niet van als mensen zich met je privézaken bemoeien – dat jij en deze mooie jonge vrouw, Davide, bijna twee jaar om elkaar heen hebben gedraaid, dat de liefde in de afgelopen maanden vleugels heeft gekregen en dat je nu verliefd bent. En dan de uitsmijter: ‘En verloofd.’

En vervolgens dus: ‘Op dit moment houden we het bij deze eenmalige mededeling’, waarbij ik ‘Op dit moment’ een heel mooi deel van de zin vind, want daarmee belooft Thierry ons dat hij op andere momenten nog meer mededelingen gaat doen, en dat het eenmalige van de mededeling per definitie niet opgaat. Thierry is gewoon ook niet van de eenmalige mededeling. Laten we wel wezen.

Maar: geen aandacht dus, graag. Daarom plaatste Thierry eerder deze zomer ook die veelbesproken foto van zichzelf, geheel naakt liggend op de rand van een zwembad, en zette daar niet bij dat Davide die foto gemaakt had. Want daar wilde hij geen aandacht voor!!! Snap dat nou toch eens!!!

Ik vroeg me wel meteen af hoe het zat met de Iraanse vrouw met wie Thierry in december iets verklaarde te hebben, want toen draaide hij dus al om Davide heen, en Davide is niet Iraans, want ze heet Heijmans.

Dat krijg je van die berichten waar iemand over zijn liefdesleven vertelt om mee te delen dat we ons niet met zijn liefdesleven mogen bemoeien.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden