Column

Stel je voor dat Arie je 'broeder' noemt

Wie zou dat eigenlijk niet willen, 'broeder' genoemd worden door Arie Boomsma? Ik bedoel, als Arie je broeder is, is hij ook je hoeder, dus dan zit je in de goede hoek.

Aaf Brandt Corstius
Arie Boomsma Beeld anp
Arie BoomsmaBeeld anp

Maar wat moet je ervoor dóén om een broeder van Arie te worden? Sinds een paar dagen weten we dat: twee jaar lang keihard je spieren trainen onder leiding van Arie zelf, en daarmee een imponerend driehoekig torso ontwikkelen met een gigantische arm-borstpartij boven en een smalle sixpacktaille onder.

Dit alles deed rapper Faberyayo, alias Pepijn Lanen van de Jeugd van Tegenwoordig, de afgelopen twee jaar. Hij transformeerde onder leiding van Arie van een dunne lange slungel in een bodybuilder van epische proporties. Hij transformeerde van iemand die een typische Pepijn was in iemand die inderdaad zo de broeder van Arie Boomsma zou kunnen zijn.

Dat deed Pepijn Lanen allemaal redelijk in het geniep, wat me nog moeilijk lijkt met zo'n exploderend lijf, maar hij wist het geheim te houden, tot afgelopen vrijdag het blad Men's Health uitkwam met op de cover Pepijns nieuwe lichaam en de kop 'Watskeburt?! De onwaarschijnlijke transformatie van Pepijn Lanen'.

Pepijn Lanen op de cover van Men's Health Beeld Men's Health
Pepijn Lanen op de cover van Men's HealthBeeld Men's Health

Op die cover staat Pepijn in zijn machtige bast met daarop een piepkleine tatoeage van - om ons onduidelijke redenen - het Chanellogo. Boven die bast zit Pepijns hoofd, uiteraard, en omdat je een hoofd niet kan fitnessen of oppompen is dat gewoon hetzelfde gebleven. Smal gezicht, grote blauwe ogen, halflang slackerhaar dat Pepijn met een lichtelijk onzekere blik in de camera naar achteren strijkt, zoals covermodellen op Men's Health dat horen te doen.

En dan blijkt dus dat je hoofd op een gegeven moment niet meer bij je lichaam kan passen. Of je lichaam niet meer bij je hoofd. Twee jaar noeste arbeid, zoals Arie dat noemt, zitten er in dat gespierde torso. Maar het hoofd blijft het hoofd - ineens te klein voor de borstpartij eronder, maar ook, denk ik, te blauwogig en te lief.

Pepijn Lanen Beeld anp
Pepijn LanenBeeld anp

Kijk, Arie zelf is geboren met een hoofd dat perfect past bij een getrainde buste: vierkante kaaklijn, priemende ogen. Pepijn is geboren met een hoofd dat past bij een iets voorovergebogen slungellijf. En omdat hij de frontman is van een met champagne overgoten, succesvol rapensemble heeft dat lijf hem vast nooit weerhouden van het vergaren van vrouwen.

Dus het had allemaal niet gehoeven. Dat monotone gehef van gewichten niet, die vieze proteïneshakes niet, de high fives met Arie niet, al dat verkeren met mannen in zweterige hokken niet. Pepijn had gewoon op een dieet van champagne en nasi kunnen blijven leven, en dan was hij eigenlijk aantrekkelijker geweest. Ook een troostende gedachte.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden