Opinie

Stagiairs, de kansen liggen voor het oprapen

Sheila Sitalsing schreef over beginnende 'snertbedrijfjes' die steeds vaker goedkope stagiairs gebruiken (Sir Edmund, 30 april). Ten eerste is het opmerkelijk dat een journalist zo'n waardeoordeel velt over beginnende bedrijfjes. De grootte of de levensfase van een bedrijf zegt immers niets over de kwaliteit van de dienst.

Beeld Thinkstock

Ten tweede is sprake van een denkfout. Een bedrijf starten, maakt het nog geen start-up. Dat is namelijk een (veelal gedoemd te mislukken) poging om via innovatief gebruik van technologie een bestaande markt te veroveren. Zoals Uber de taximarkt verandert via een app. Een adviesbureau of bouwbedrijf kan nooit een start-up zijn, aangezien het de technologie is die het bedrijf schaalbaar en dus competitief maakt. Het stelt start-ups in staat veel sneller te groeien dan traditionele bedrijven. Zo slaagde Uber erin binnen vijf jaar in 67 landen succes te boeken. Deze schaalbaarheid maakt de start-up investable. Als je eenmaal investeerders hebt, gaan er andere wetten gelden. Je moet snel groeien, maar extreem zuinig zijn. Een soort catch 22.

Overdaad aan anglicismen is pure noodzaak

Als verantwoordelijke voor human resources bij een startup kan ik meepraten over de strijd om talent. Je wil talentvolle jonge mensen aantrekken en aan je binden, maar er zijn nauwelijks middelen. Dan moet je kansen bieden. Kansen om te experimenteren. Kansen om veel te leren. Kansen om mee te groeien. Nederlandse studenten lijken nauwelijks geïnteresseerd, in tegenstelling tot buitenlandse soortgenoten. De hippe sticker is door de buitenwacht en media op de start-ups geplakt. De overdaad aan anglicismen, waaraan ook ik me schuldig maak, is pure noodzaak. De voertaal bij werknemers (tien nationaliteiten bij ons), internationale klanten en buitenlandse venture capitalists is Engels.

In geen andere sector krijg je de kans om als 24-jarig broekie (of rokkie) met de CEO te werken aan de essentiële zaken van de bedrijfsvoering. Daarom moet men niet in een protectionistische kramp schieten als stagiairs er worden ingezet als volwaardige medewerkers.

Het is de nieuwe postcrisisrealiteit in een geglobaliseerde wereld waar de kansen voor het oprapen liggen. Met name voor stagiairs. Pak die kans.

Jurriaan Kraak, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden