ColumnAaf leest sterren

Sommige sterren wurmen hun voeten in te krappe sandalen, andere hun hele lichaam in een koffer

null Beeld
Beeld
Aaf Brandt Corstius

Koffer

Het goeie ouwe ‘Mag ik mee in je koffer?’ als je op vakantie gaat, krijgt ineens een nieuwe dimensie als Taylor Swift dat aan je vraagt, want zij laat zich daadwerkelijk vervoeren in een koffer. De opdringerigheid van paparazzi werd haar teveel, ze is klein, één en één is twee: ik ga wel in een koffer.

Op internet circuleren foto’s van twee bodyguards die samen een nogal zwaar uitziende, grote zwarte koffer het huis van Swift uit tillen. Waar zij in zit. De geruchten over haar kofferreisjes deden al langer de ronde, maar haar ex, Zayn Malik, bevestigde het onlangs: ‘Ja, dat was haar trucje om vervelende fotografen te ontlopen.’

Dit idee kwam na de truc die Swift eerst toepaste: achteruitlopend het huis verlaten. Een truc die niet werkte, wat we begrijpen, want achteruit lopen is iets wat vrij veel aandacht trekt, vooral als je de achterkant van Taylor Swift bent.

Taylor Swift tijdens een concert in Japan. Beeld Getty Images
Taylor Swift tijdens een concert in Japan.Beeld Getty Images

Enfin, we vinden Swift nu de winnaar in de categorie ‘vermommingen van de sterren’. Justin Bieber droeg ooit een gasmasker tijdens uitjes in Londen; een beetje dezelfde categorie als achteruitlopen. Daaronder kunnen we ook het Phantom of the Opera-masker scharen dat Madonna droeg, en de papieren tas met gaatjes erin geknipt die Dustin Hoffman op straat op zijn hoofd had. Daniel Radcliffe (Harry Potter) ging ooit verkleed als Spiderman. Dit werkt overigens alleen op een stripconferentie, waar hij toen ook was. Leonardo DiCaprio’s beste vermomming vonden wij een capuchon over zijn gezicht en twee opgestoken middelvingers. Makkelijk, niet doeltreffend, maar wel lekker agressief.

Tenen

Over verstoppen gesproken; Chrissy Teigen heeft bekend dat ze in haar contracten als model een verbod had op het fotograferen van haar voeten. ‘Ik heb van die Aziatische junglevoeten. Ze zijn bedoeld om mee in bomen te klimmen’, vertelde ze aan Ellen DeGeneres in haar talkshow. Teigens man, John Legend, pest haar graag met haar pootjes. ‘Hij zegt altijd dat als ik doodga en hij me moet komen identificeren in het mortuarium, hij niet het laken bij mijn hoofd hoeft op te tillen. Hij kan aan de andere kant kijken, want hij herkent mijn voeten zeker.’

Een sterrenkijker is het aan haar ambt verplicht om dan te googelen hoe de voeten van Teigen eruitzien, en inderdaad, haar tenen zijn lang en buigerig, geschikt om zich stevig in een boomstam te klauwen. Eigenlijk niks mis mee, vindt uw kijker, beter dan korte, dikke teentjes.

Chrissy Teigen met aan haar voeten een paar elegante stilettosandalen.  Beeld Getty Images
Chrissy Teigen met aan haar voeten een paar elegante stilettosandalen.Beeld Getty Images

De vraag is waarom Teigen, als ze haar voeten zo lelijk vindt, er vaak voor kiest om ze in strakke, hooggehakte sandalen te wringen, waarin ze ongelukkig geplet zitten, hunkerend naar vrijheid en een boom om in te klimmen.

Dat is sowieso een van de grote Hollywoodmysteries; ondanks al hun complexen en schoonheidsbehandelingen, vinden veel sterren het prima om hun tenen in de meest wanstaltige posities te vertonen.

Hier zijn hele fotoreportages aan gewijd; de over elkaar heen buitelende tenen van Iman en Steven Tyler, de gigantische zwellingen op de voeten van Victoria Beckham en Katie Holmes, de bizar brede platvoeten van Angelina Jolie, de rode, gerimpelde voetjes van Kate Moss, de druk beaderde pootjes van Sarah Jessica Parker.

En als absoluut hoogtepunt, we brengen dit belangrijke voetenmoment nog maar eens in herinnering: die keer dat de ijdelste ster van de wereld, Kim Kardashian, haar zwangere voeten (ja, dat kan) in hoge sandalen van doorzichtig plastic wrong. Google even, maar niet tijdens het eten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden