Rutte & Verhagen

Vrolijk, zo moet het zijn, maar het duurt nog even.

Kader Abdolah

Wanneer anderen je bedroefd willen zien, maar je niet bedrukt wil zijn, dan moet je geduld hebben.

Heb geduld vriend! Laat de heren Rutte en Verhagen je dag niet verpesten. Ondanks alle beperkingen kun je het maken. Maak er iets moois van, vriend! Het is moeilijk, maar probeer er toch van te genieten!

IJzer
De heren hebben in hun regeerakkoord zeven pagina’s aan regels opgenomen die ze van Wilders waar moeten maken, anders valt hun kabinet uit elkaar.

Het zijn zeven in ijzer gegoten regels tegen de immigranten en dan heb ik het niet over de immigranten die zullen komen of over de asielzoekers die in de asielcentra in Nederland zitten.

Ik heb het over de een miljoen Nederlandse burgers die een islamitische achtergrond hebben. Voor Geert Wilders heb ik op dit moment meer respect dan voor de andere twee heren, hij heeft gedaan wat hij altijd gezegd heeft.

Samenzwering
Rutte en Verhagen zijn echter een samenzwering tegen deze mensen aangegaan.

Als Wilders in het kabinet had plaatsgenomen, had het totaal anders uitgepakt. In plaats van hem worden straks Rutte en Verhagen geconfronteerd met de werkelijkheid en zal Wilders gewoon doorgaan met zijn retoriek.

Toch ben ik niet tegen dit kabinet of tegen een kabinet met Geert Wilders als minister-president want de loop van de gebeurtenissen van de afgelopen twintig jaar heeft ons hiernaartoe geleid.

Ik denk dat de heren Rutte en Verhagen bezig zijn met iets lelijks voor het land te creëren en dat we de consequenties moeten durven beleven. De eerste zijn al zichtbaar.

Pijn
De woorden van Geert Wilders hadden me bijvoorbeeld nooit persoonlijk geraakt, maar afgelopen donderdag toen ik naar Rutte en Verhagen keek en luisterde, kreeg ik een rare pijn in mijn schouders.

Tot vorige week donderdag hadden we het over de ongewenste islamitische immigranten en de heer Wilders mocht er overal een speech over geven, of er een film over maken.

Rutte en Verhagen hebben zijn speeches omgezet in harde regelingen die ze gaan uitvoeren.

Streep
Tot afgelopen donderdag was er toch nog geen duidelijke grens tussen de immigranten en de oorspronkelijke bewoners. We waren nog samen, we werkten samen en we hadden gezamenlijke problemen die we samen zouden oplossen, maar Rutte en Verhagen hebben een dikke rode streep getrokken tussen de oorspronkelijke bewoners en de moslims.

Rutte keek duidelijk niet in de camera toen Wilders het over de moslims in Nederland had. Rutte en Verhagen hebben samen gif gepompt in het land, ik ruik gif op mijn handen, ik proef gif in mijn mond.

Met Rutte en Verhagen gaan Wij en Zij radicaliseren.

Salam
Immigrant!
Wees op je hoede dat je niet verbitterd wordt.
Let op je kinderen en waak erover dat deze twee kerels hen niet naar de rand van de samenleving duwen.

Immigrant!
Het wordt steeds moeilijker, maar recht je rug. Wees sterk! Werk hard! Adem diep! Maak iets moois van je leven in dit land, voor jezelf en voor je kinderen.
Het is een onvermijdelijke fase die alle Nederlanders, ongeacht hun komaf, moeten meemaken. Salam!

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden