Gesprek van de dagthuisonderwijs

‘Ouders in onmogelijke spagaat tussen werk en gezin’

Een baan combineren met thuisonderwijs is voor velen een onmogelijke opgave. De druk op werkende ouders wordt te groot. Biedt ze kans op ruimer verlof, bepleiten FNV, Ouders & Onderwijs en Voor Werkende Ouders.

De familie Sikken poseert voor de foto. Normaal gesproken werken Anne (zzp’er) en de kinderen aan tafel in de woonkamer terwijl hun vader in het ziekenhuis werkt. Beeld Freek van den Bergh / de Volkskrant

De druk op werkende ouders is normaal al groot, maar sinds de scholen en kinderopvang voor niet-cruciale beroepen gesloten zijn, werken ouders massaal thuis met hun kinderen. De kinderopvang, maar ook het basisonderwijs, stelde veel ouders in staat om werk en zorg te kunnen combineren. Nu deze noodzakelijke voorzieningen zijn weggevallen, zitten veel ouders met de handen in het haar. 

Sommige ouders moeten tijdens een conference call een ruzie sussen of helpen met een rekensom die hun kind niet snapt. De taken zo verdelen dat je met je partner de helft van de dag werkt en de andere helft thuisonderwijs geeft om vervolgens ‘s avonds allebei nog de verloren uren voor je werkgever goed te maken. Ouders zijn werknemer, ouder, leerkracht, cipier en opvoeder in één. Al die taken vervullen ze op gemiddeld 150 vierkante meter en in de tijd dat ze normaal werken. Een baan combineren met thuisonderwijs is voor velen een onmogelijke opgave. Voor drie weken is dit nog te overzien, maar als dit langer aanhoudt wordt de druk op werkende ouders te groot.

Er zijn gelukkig werkgevers - met name bij de grotere bedrijven en overheidsorganisaties - die begrip hebben voor de moeilijke situatie waarin ouders zich nu bevinden. Er zijn prachtige voorbeelden van werkgevers die aangeven dat gezondheid en gezin voorop staan in deze moeilijke tijden. Helaas geldt dat niet voor alle werkgevers. De signalen die ons bereiken zijn divers. 

Uitzonderlijke situatie

Van werknemers die niet thuis kunnen werken, maar wel kinderen thuis hebben, wordt verwacht dat ze gewoon verschijnen. Hoe ze dat oplossen is aan hen. En in enkele gevallen wordt er zelfs gedreigd met ontslag als dit niet lukt, waardoor ouders - tegen de RIVM-richtlijnen in - tóch de kinderen naar opa en oma brengen. Maar ook uitputting ligt op de loer. Veel thuiswerkers in de niet-cruciale beroepen maken immers vaak extra lange werkdagen om hun ‘minder productieve zorg/onderwijsuren’ te compenseren. Hierdoor zijn ze dagelijks zo’n tien tot twaalf uur aan het werk of werken ze het weekend door.

Ook ons verlofstelsel is niet toegerust op deze uitzonderlijke situatie. Calamiteitenverlof is alleen voor acute situaties en hooguit voor enkele dagen. Zorgverlof is alleen voor het zorgen voor een ziek familielid. Bovendien is het onder de dreiging van een nieuwe economische crisis niet makkelijk voor ouders om aan te geven bij hun werkgever dat ze nu niet optimaal hun werk kunnen doen.

Overspannen

Het zet ouders in een onmogelijke spagaat tussen werk en het gezin. Voor een korte periode in deze bizarre tijd is het vol te houden, maar als de scholen en kinderopvang langer dicht blijven, moeten ouders beter worden ondersteund dan tot nu toe het geval is geweest. 

Daarom roepen wij werkgevers op om flexibel en begripvol te zijn richting werkende ouders. We roepen scholen op om hierin mee te denken met ouders. En we roepen de overheid en werkgevers op om ruimhartig te zijn met verlof. Merk deze bijzondere periode aan als calamiteit en zorg ervoor dat ouders ruim gebruik kunnen maken van 100 procent betaald verlof. Werkgevers zouden er compensatie voor moeten kunnen krijgen vanuit de overheid.

 We moeten hier samen sterker uit komen. Laten we ervoor zorgen dat ouders en kinderen niet overspannen of zonder baan uit deze crisis komen.

Judy Hoffer namens FNV, Lobke Vlaming namens Ouders & Onderwijs en Marjet Winsemius namens Voor Werkende Ouders.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden