Opinie

Opinie: Mevrouw Hamer, wij komen graag bij u op de koffie voor een andere samenleving

Op weg naar de kabinetsformatie en een regeerakkoord zijn er nog weinig nieuwe wegen bewandeld voor een duurzame samenleving zonder discriminatie, betogen Hui-Hui Pan en Saida Derazzi.

Black Lives Matter-demonstratie  bij de Erasmusbrug, 3 juni 2020, Rotterdam. Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant
Black Lives Matter-demonstratie bij de Erasmusbrug, 3 juni 2020, Rotterdam.Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Heb lef! En neem racisme en discriminatie ook als rode draad mee in de kabinetsformatie en het regeerakkoord. En kom met een echt nieuwe bestuurscultuur. Want met nog een week te gaan, heeft informateur Mariëtte Hamer vooralsnog alleen de geijkte paden bewandeld: de drieletterige instanties, de ‘jongeren’, de ‘ouderen’, ‘digitalisering’ en ‘duurzaamheid’ passeerden de revue.

Uitnodiging

Het wachten is nu op de uitnodiging voor 160 maatschappelijke organisaties die samenwerken om af te rekenen met racisme en discriminatie en die een nieuwe bestuurscultuur willen. Ze bieden een routekaart vanuit een holistisch perspectief.

Van grote partijen als Women Inc., van The Black Archives en cultureel sociale organisaties als Stichting Aletta Stories en Masala Movement tot aan Milieudefensie en de Landelijke Studentenvakbond, allemaal voelen zij de noodzaak en de urgentie om de aanpak tegen racisme en discriminatie als agendapunt in het regeerakkoord te krijgen. Zeker na een bewogen jaar waar (ongekend) onrecht zo’n grote stempel zette op de samenleving.

Olifant

En dus pleiten 160 organisaties gezamenlijk voor een integrale aanpak en beleid om institutioneel racisme en discriminatie tegen te gaan langs de pijlers van gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid en representatie. Die pijlers vormen een randvoorwaarde voor een duurzame economie en een vernieuwde bestuurscultuur. Want een inclusief herstelplan vraagt om een andere kijk en een andere benadering. Die andere blik is mogelijk als ook de olifant in de kamer wordt gezien en benoemd: racisme en discriminatie.

Deze coalitie biedt in een brief aan de informateur een actieplan, met tal van maatregelen en acties voor het regeerakkoord om institutioneel racisme en discriminatie tegen te gaan. Zo moet bijvoorbeeld de Nationale Coördinator tegen Discriminatie en Racisme er daadwerkelijk komen, is het zaak dat er een overkoepelend ‘deltaplan’ wordt gemaakt en moet etnisch profileren strafbaar worden.

De geijkte paden, systemen en instanties zijn te stroperig en roestig geworden voor dat proces naar een duurzame, inclusieve samenleving. De meeste overheids- en drieletterige instanties, denk aan het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP), worstelen met wat een inclusieve organisatie betekent. En met hoe men zich los kan maken uit het witte privilege en zich kan ontwikkelen naar een diversere denkwijze; hoe men kan komen tot die gewenste inclusievere cultuur.

De bestaande instanties en ‘Den Haag’ missen hiervoor de kennis, het begrip en de kunde. Dat premier Rutte in zijn bekende interview in Nieuwsuur (10 mei jl.) bij een thema als ‘toegang tot de rechtspraak’ de Toeslagenaffaire niet durft te benoemen als een vorm van institutioneel racisme, laat dat bijvoorbeeld zien.

Terwijl de oplossing zo voor de hand ligt: praat en betrek de mensen over wie het gaat. Praat en werk met hen.

Onrust

Onrust in de samenleving verstoort economische groei. Ongelijkheid belemmert duurzame ontwikkeling en uiteindelijk de economie. Willen we beter uit crisis komen, dan moeten we eerlijker tegenover elkaar zijn. We moeten met elkaar aan de slag. Het echte werk is met elkaar in gesprek gaan, met elkaar werken.

En dus, beste mevrouw Hamer, willen wij graag met u aan tafel om out-of-the-box, met innovatieve inzichten, te praten over een duurzame samenleving. Één waar de olifant wel wordt opgemerkt en besproken.

Mevrouw Hamer, heb lef. En neem ons advies en onze roep om samenwerking ter harte. En ja, wij komen graag op de koffie deze week.

Hui-Hui Pan is woordvoerder van Pan Asian Collective / PAC dat zet zich in voor Aziatische representatie. Saida Derrazi, Comité 21 maart (breed samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties tegen racisme en discriminatie)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden