Opinie

Nog meer lezersbrieven over Halbe Zijlstra: 'Met enkeltje Fabeltjesland de politiek uit'

Volkskrantlezers blijven brieven sturen over de affaire-Halbe Zijlstra: 'Moeten Zijlstra en Rutte niet allebei opstappen vanwege onbetrouwbaarheid?'

Brievenredactie
Mark Rutte en Halbe Zijlstra tijdens het debat over de formatie, 28 maart 2017. Beeld Freek van den Bergh / de Volkskrant
Mark Rutte en Halbe Zijlstra tijdens het debat over de formatie, 28 maart 2017.Beeld Freek van den Bergh / de Volkskrant

We hebben Zijlstra's indianenverhalen helemaal niet nodig om de Groot-Russische ambities van ex-KGB'er Poetin te vermoeden. Als Zijlstra de wereld heeft willen waarschuwen waarom heeft hij daar dan mee gewacht tot jaren na Poetins annexatie van de Krim? Zijlstra kwam er pas mee toen zijn eigen positie op Buitenlandse Zaken in zicht kwam. Zijn kletspraatjes waren uitsluitend om het terechte wenkbrauwgefrons over zijn benoeming wat te reduceren. De hele poppenkast was louter en alleen ter meerdere eer en glorie van Halbe Zijlstra himself en daarom moet hij als de wiedeweerga met een enkeltje Fabeltjesland op zak de politiek verlaten.
Rosalie van Woerkom, Vogelenzang

Politieke kaasstolp

De meest ontluisterende bijdrage over de kwestie is het resultaat van de peiling van Remco Meijer. Waar politiek commentatoren, hoogleraren, net als veel andere Nederlanders roepen: aftreden, zeggen
medebewoners van de politieke kaasstolp dat Zijlstra kan aanblijven.
Zelfs de laatste VVD'ers die ik nog enige geloofwaardigheid toedacht, als Bolkestein en Voorhoeve, doen hier aan mee. Ik vind het bedenkelijk dat wij ons landsbelang aan deze mensen toevertrouwen.
Bart Willemsen, Oosterhuizen

undefined

Rutte, Zijlstra, Shell

'Is er nog iets wat ik moet weten?' Dat is de laatste vraag van een formateur aan een beoogd minister. Beoogd Premier Rutte zal dat ook aan de heer Zijlstra hebben gevraagd. Heeft deze leugenaar toen ook gelogen tegen de premier? En zo niet, hebben deze VVD'ers soms samengespannen en een gokje genomen? En zo ja, moeten ze dan niet beiden opstappen vanwege onbetrouwbaarheid? En trouwens, wat is de rol van Shell in dit geval, want de hoogste baas van Shell destijds, de heer Van der Veer, was te gast in de datsja van Poetin. En bekend is inmiddels dat onze premier en zijn partij erg gevoelig zijn voor de wensen van Shell. Werk aan de winkel voor de onderzoeksjournalistiek.
H. Walma, Zwolle

undefined

Uit de duim

Rutte weet sinds enige weken van het verhaal uit de duim van Zijlstra. De vraag is sinds hoeveel weken. Stel dat Zijlstra ministerskandidaat voor BuZa was geweest voor een andere partij dan de VVD. Was hij dan ook acceptabel geweest voor formateur Rutte? Krom wordt opnieuw wel erg snel recht voor de VVD. En de andere coalitiepartijen hechten kennelijk meer aan de macht dan aan integer bestuur en een geloofwaardig optreden in het buitenland.
Dick Muntinga, Tiendeveen

undefined

Opportunisme

Ik stem al meer dan vijftien jaar D66. Die partij stelt mij steeds meer teleur. Opportunisme blijkt hoogtij te vieren, waar het werkelijk om gaat doet er niet meer toe als dat zo uitkomt. De wijze waarop men reageert op de leugens van Halbe Zijlstra geeft te denken. Ik begrijp dat in een coalitie compromissen gesloten moeten worden, maar een partij die leugens op dit niveau tolereert, is een gevaar voor de samenleving. Schaam u, meneer Pechtold!
Eus Wijnhoven, Delft

undefined

Bye Bye Halbe

Al zoveel VVD-bewindslieden en -coryfeeën mochten na het uitlekken van hun leugens aanblijven, maar moesten uiteindelijk toch vertrekken toen de druk te groot werd! Dit overkwam nog maar zo kort geleden onder anderen Ivo Opstelten, Fred Teeven, Henri Keizer, Ard van der Steur, Loek Hermans en Jeanine Hennis. Rutte, bespaar Nederland de volgende lijdensweg en stuur Halbe Zijlstra direct weg, want politici horen integer te zijn!
Marja Breijer, Vorden

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden