Opinie

Moeders zijn gebaat bij zorgende vaders

Vaders, laat zien dat je voor je kind wilt zorgen en moeders, laat het idee los dat jij dat beter kunt dan hij.

Vader met zijn kinderen aan het strand van Scheveningen.Beeld Joost van den Broek / de Volkskrant

Vanaf 2017 krijgen vaders geen twee, maar vijf betaalde verlofdagen bij de geboorte van hun kind, maakte minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher gisteren, op Prinsjesdag, bekend. Rutgers is blij met deze uitbreiding, en ziet het als een eerste stap naar het uiteindelijke gewenste 10-100-1000 dagen plan. In dat voorstel krijgen vaders tien betaalde verlofdagen en honderd dagen ouderschapsverlof die ze mogen opnemen tijdens de eerste duizend levensdagen van hun kind.

Vrouwen krijgen zo meer ruimte om te werken en er ontstaat meer evenwicht in zorg en arbeid tussen mannen en vrouwen. Het Nederlandse verlofstelsel sluit niet aan bij modern ouderschap. Moeders krijgen minimaal honderd betaalde verlofdagen om voor hun pasgeboren kind te zorgen terwijl er voor vaders nu nog slechts een schamele twee betaalde verlofdagen beschikbaar zijn. En dat is niet omdat vaders niet willen zorgen.
Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat vier op de vijf mannen in de eerste vier weken na de geboorte van hun kind verlof opneemt. Ruim 60 procent van hen maakten daarbij ook gebruik van arbeidsduurverkorting en vakantiedagen.

Rutgers vindt dat vaderschapsverlof een reproductief recht is van mannen. Vaders moeten betrokken kunnen zijn bij zwangerschap, geboorte en zorg voor hun kind, vanaf het allereerste begin. Modernisering van het verlofstelsel emancipeert mannen in hun rol als vader.

Carrièrekansen

Net zoals vaders ruimte moeten hebben om voor hun kinderen te kunnen zorgen, hebben moeders recht op eerlijke carrièrekansen. Het grote verschil in zorgverlof houdt de ongelijke verdeling van zorg en arbeid tussen mannen en vrouwen in stand. Nu haken vrouwen nog massaal af op de arbeidsmarkt na de geboorte van hun eerste kind. Sommigen stoppen met werken, het grootste gedeelte gaat minder werken.

Door de zorg voor hun kind (tijdelijk) op zich te nemen na het zwangerschapsverlof van hun partner, kunnen vaders een essentiële rol spelen bij de ondersteuning van vrouwen die weer willen gaan werken. De drempel om het werk weer op te pakken, kan voor hen lager worden in de wetenschap dat vader thuis bij hun kind is.

Als vrouwen na het krijgen van een kind niet meer massaal minder gaan werken, en als de lengte van het verlof gelijk is voor vaders en moeders, is het voor werkgevers aantrekkelijker om jonge vrouwen in dienst te nemen.
Meer verlof voor vaders kan er ook voor zorgen dat de piek in burn-out verzuim van werknemers met jonge kinderen daalt. Een mooi perspectief voor werkgevers.

Tien dagen kraamverlof voor vaders geeft vaders en moeders net zoveel kans om hun pasgeboren kind te leren kennen. Een betrokken vader is ook goed voor kinderen; recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de eerste duizend levensdagen van een kind cruciaal zijn voor diens verdere ontwikkeling. Het kabinet doet een eerste aanzet met de uitbreiding van twee naar vijf dagen. Maar voor een echt gelijkwaardig verlofstelsel zal er 10 dagen betaald kraamverlof en 100 dagen ouderschapsverlof in de eerste 1000 dagen voor de vader moeten komen.

Wat nu nodig is, is een cultuuromslag. Vaders, laat zien dat je voor je kind wilt zorgen. Moeders, laat het idee los dat jij dat beter kunt dan hij. Werkgevers, biedt de ruimte aan vaders om een zorgende vader te kunnen zijn. En wat de overheid betreft: neem ons 10-100-1000 plan over en stimuleer daadwerkelijk modern en gelijkwaardig ouderschap waar vaders, moeders én kinderen baat bij hebben.

Ilze Smit is beleidsadviseur MenCare+ bij Rutgers, kenniscentrum seksualiteit

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden