Opinie

'Minister, ik kan het niet accepteren dat ik met 60 jaar definitief word afgeschreven'

Het kabinet wil dan dat mensen doorwerken tot hun 67ste, vind maar eens een baan als 55-plusser. Daartegen helpt geen werkcoach, ondervindt Jelis van Leeuwen. In plaats daarvan zou het kabinet werkgevers moeten overtuigen.

Werkzoekende. De man op de foto is niet de schrijver van het artikel. Beeld null
Werkzoekende. De man op de foto is niet de schrijver van het artikel.

De minister van Sociale Zaken heeft - via het onder zijn politieke verantwoordelijkheid opererende UWV - laten weten dat het UWV komend jaar 150 extra werkcoaches vrijmaakt voor de begeleiding van 55-plus werkzoekenden, die onder meer worden ingezet voor de groepsgewijze begeleiding van deze leeftijdsgroep.

Ik lees dat 'bedrijven weinig doen om ouderen te vervangen'. 'Van de 10.000 bedrijven die op korte termijn problemen verwachten met het vervangen van 55-plussers, neemt slechts 9 procent maatregelen om die problemen tegen te gaan. Alleen voor de moeilijk vervulbare vacatures wil 19 procent van de werkgevers werven onder werklozen, ouderen of gehandicapten. Dit gebeurt vooral in de sectoren overheid, zorg en welzijn.' Laat ik nu net in die laatste sectoren aan het zoeken zijn.

Want ik ben als zestiger één van de 150.000 (van de 398.000) mensen die op zoek zijn naar een baan. Op zoek naar een baan zijn, het 'moeten' solliciteren is vaak een eenzame bezigheid vanachter een computerscherm, al dan niet ingelogd via Digi-D. Je bekijkt natuurlijk de vacature-nieuwsbrieven waarop je bent geabonneerd, je kijkt op banenwebsites van kranten, van in aanmerking komende bedrijven en organisaties om te zien of er wellicht vacatures zijn. Je zoekt steeds opnieuw contacten in je netwerk om 'even bij te praten', maar vooral ook om op die manier te horen of er mogelijk vacatures aankomen.

Erica
Mijn huidige werkcoach van het UWV - Erica- ken ik van twee keer telefonisch contact, en verder gaat het via de mail in de zogenaamde werkmap die iedere werkzoekende heeft bij het Werkplein van zijn stad of regio. Vragen van mijn kant worden door haar als regel vlot via de mail beantwoord. Ik bezocht speeddates die in het Werkplein worden georganiseerd en waar je face-to-face in contact komt met evtentuele werkgevers of uitzendbureaus voor een bepaalde branche.

Natuurlijk schreef ik me in bij relevante detacheringsbureaus. Ik schreef sollicitatiebrieven op gerichte vacatures en ook open sollicitaties. Ik besteedde ongeveer 350 euro voor gesprekken met een coach, wat leidde tot een aangescherpt CV en verbeterde sollicitatiebrieven. Tot op heden zonder resultaat.

'Verjongingskuur'
Net als veel leeftijdsgenoten die solliciteren ben ik nog nooit uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en dat is buitengewoon frustrerend. Zeker wanneer je de overtuiging hebt dat je voldoet aan profiel, gevraagde competenties en dergelijke. Eén organisatie meldde dat ze bezig waren met een 'verjongingskuur' en dat ik daarom niet werd uitgenodigd. Dat is tenminste eerlijk, want ik ben ervan overtuigd dat leeftijdsdiscriminatie in veel gevallen wel aan de orde is, maar nooit openlijk wordt toegegeven.

Natuurlijk zal ik zeker ingaan op een uitnodiging om groepsgewijs begeleid te worden door 1 van de nu 150 vrijgemaakte werkcoaches bij het UWV voor de categorie 55-plus. Het uitwisselen van sollicitatie-ervaringen, het hebben van afspraken buiten de deur is prima, zeker waar het geen werk hebben ook leid tot minder structuur, tot een ander leefritme, tot minder sociale contacten. Bovendien heb ik na zeven maanden de klusjes in en rondom het huis wel gedaan - al biedt de lente weer mogelijkheden in de tuin.

Ik wil dolgraag mijn ruim 30-jarige professionele kennis en ervaring binnen de jeugdzorg en jeugdbescherming nog een aantal jaren inzetten voor een maatschappelijke problematiek waarin en waaraan nog zo veel te doen valt. Het kabinet bezuinigt overigens wel 300 miljoen in deze sector.

Ik hoef geen baan (meer) met een contract voor onbepaalde tijd: ik ben graag bereid met zich herhalende contracten voor een half jaar of één jaar bij zwangerschappen, ziekte of om wachtlijsten weg te werken. Ik kan en wil het (nog) niet accepteren dat ik met 60 jaar definitief word afgeschreven.

Natuurlijk solliciteerde ik ook buiten de sector, bijvoorbeeld in het onderwijs, maar zonder 'drs.' voor je naam kom je daar niet meer aan de bak met alleen HBO-plus achtergrond.

Forenzen geen probleem
Ik ben niet te beroerd om ook te forenzen: ik reisde drie en half jaar naar Amsterdam en was dan per dag 11 tot 12 uren 'bezig'. Verhuizen naar de andere kant van het land, waar toe de minister al eerder heeft opgeroepen, brengt uiteraard de nodige extra kosten met zich mee, nog los van het feit dat ik niet alleen woon en dergelijke besluiten nog al grote gevolgen hebben voor werkende partner, sociale contacten et cetera. Niet echt een constructief idee.

Het lijkt me dat de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid - die trots is op het bereikte pensioenakkoord: doorwerken tot 67 jaar - bij uitstek verantwoordelijkheid moet nemen om eerst en vooral werkgevers te overtuigen van nut en noodzaak om ook 55-plussers serieus aan een baan te helpen. Het is raar dat de politiek wil dat mensen langer doorwerken, maar ondertussen mensen vanaf 45 jaar, en zeker vanaf 55 jaar, geen baan meer krijgen. Werkcoaches zijn hiervoor geen echte oplossing.

De minister moet vooral werkgevers durven aanspreken om mensen vanaf 45 (meer ervaring, continuïteit, loyaliteit, minder ziekte, minder zwangerschap) om zo de kloof tussen gewenste pensioenleeftijd en de leeftijd waarop mensen worden afgeschreven voor een baan te dichten. Dat is niet alleen mijn persoonlijk belang, maar ook maatschappelijk van grote betekenis.

Jelis van Leeuwen is 60 jaar en werkzoekende


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden