Column Aaf leest sterren

Mick Jagger is ‘dorky dad’ op Instagram

Sukkelig

Waarschijnlijk had Mick Jagger aan het begin van zijn carrière, anno 1890, nooit vermoed dat hij als internationale seksbom met eigen lippenlogo, ooit omschreven zou worden als ‘dorky dad’ (sukkelige vader).

Maar goed, in die tijd had Jagger ook nog geen internet, alleen maar tienduizenden gillende fans en een heleboel bizarre dansmoves om ze gek mee te maken.

De fans en de moves heeft Jagger natuurlijk nog steeds, maar hij heeft ook, en dat vergeten de mensen wel eens, acht kinderen, vijf kleinkinderen en een achterkleinkind. Ja. Dat verwacht je niet bij een internationale seksbom, of eigenlijk ook wel weer wel.

Op de Instagramaccount van een van die kinderen, zijn zoon Lucas Jagger, die hij kreeg met het Braziliaanse model (uiteraard) Luciana Gimenez maar niet zelf opvoedde, plaatst vader Mick regelmatig sukkelige onderschriften.

Lucas staat dan bijvoorbeeld met zijn voeten in zee, en vader Mick schrijft ‘Pas op voor het water.’ Dat kun je nog ironisch opvatten, maar hij zet ook goeiige dingen als ‘Dat ziet er leuk uit’ onder groepsfoto’s van Lucas en zijn vrienden, of ‘Coole pic’ onder een foto van Lucas met een mooi uitzicht. Zo extreem suffig en lief.

Lucas doet overigens hetzelfde bij zijn vaders foto’s; hij plaatst commentaren als ‘zo cute’ – bij een foto van Jagger die met zijn dunne beentjes poseert voor de zoveelste kerk in de zoveelste stad die hij op zijn zoveelste wereldtournee aandoet.

En dat bracht ons op een heel nieuw inzicht: sociale media zijn dé uitkomst voor legendarische popsterren met te veel over de hele wereld verspreide kinderen.

Hiding from the sun Peep the link in bio.

14.2k Likes, 209 Comments - Lucasjagger (@lucasjagger) on Instagram: "Hiding from the sun Peep the link in bio."

Torentjes

Je hebt white people problems, je hebt first world problems, je hebt luxeproblemen, en het volgende nieuwtje valt in de categorie ‘problemen van de steenrijken met een kelder’.

Enter Jimmy Page, de gitarist van Led Zeppelin, en Robbie Williams. De twee zijn buren in Londen, want zoals dat gaat met rijke en beroemde mensen eindigen ze vaak in hetzelfde wijkje. Tot zo ver niets aan de hand; je ziet ze al ‘hee hoi hallo’ roepen terwijl ze de hond uitlaten, en misschien gaan ze af en toe gezellig met elkaar op een gitaar pingelen.

Nou nee. Williams wil zijn Londense kelder uitgraven om er een zwembad aan te leggen, zoals veel rijken in Londen doen, want je kunt daar geen kant op als je expansieplannen hebt (‘ondergrondse enclaves’, noemde The Guardian alle Londense kelderimperiums van de steenrijken). Maar buurman Jimmy Page is daarop tegen, want zijn huis dreigt schade op te lopen – hij woont in een rood bakstenen monument met torentjes dat Tower House heet, een huis dat volgens Page zo bijzonder is dat hij zichzelf alleen maar als de tijdelijke verzorger ziet.

Page en Williams zijn inmiddels al vijf jaar in gevecht over Williams’ verbouwingen; al eerder kreeg Page een schadevergoeding van 4670 pond omdat de werklui van zijn beroemde buurman teveel lawaai hadden gemaakt.

Nu heeft de gemeente toegezegd dat Williams zijn zwembadplannen moet uitstellen tot is onderzocht of de toren van Page er schade van zal ondervinden.

Het lijkt ons zo vervelend om een huis van 17 miljoen pond te kopen en dan naast zo’n oude Zeppelinzeurpiet te komen wonen. Maar goed, dat zijn de problemen van de steenrijken. Daar hebben ze zelf voor gekozen. 

Jimmy Page Beeld EPA
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.