Met lagere WW accepteert oudere eerder lager salaris

Met een WW-uitkering die in stappen omlaag gaat, zullen oudere werklozen eerder akkoord gaan met een lager startsalaris en dus eerder werk vinden.

Inspiratieplusdagen voor oudere werkzoekenden georganiseerd door het UWV, 2013.Beeld ANP

Prof. Verbon denkt dat het CPB geen senioren op de werkvloer wil en dat wij vinden dat werkloosheid onder ouderen hun eigen schuld is (Opinie & Debat, 17 juni). Het tegendeel is waar. Het CPB vindt participatie van ouderen belangrijk en weet hoe moeilijk zij het kunnen hebben. Dat is ook een van de redenen voor ons onderzoek.

Er zijn gelukkig veel werkende ouderen. De arbeidsmarktparticipatie van 50-plussers in Nederland is sinds 1990 bijna verdubbeld, van iets meer dam 40 procent naar meer dan 70 procent in 2015. Het aandeel van 55-plussers in de beroepsbevolking is in 2015 ongeveer een kwart.

Juist daarom is de hoge langdurige werkloosheid onder ouderen problematisch. In Nederland is 42 procent van de langdurig werklozen ouder dan 50 jaar, terwijl het gemiddelde in het Eurogebied op 23 procent ligt. Langdurige werkloosheid maakt mensen minder gelukkig en verlaagt ook de kans op het vinden van werk. Wij vragen nadrukkelijk aandacht voor dit probleem en bieden oplossingsrichtingen om vraag en aanbod dichter bij elkaar te brengen. Dat is onze taak. Niet meer, maar ook niet minder.

Structueel probleem

Langdurige werkloosheid onder ouderen is een structureel probleem, waarvan de stijging al voor de Grote Recessie is gestart. Dat vraagt om een structurele oplossing, omdat de arbeidsmarkt hierop onvoldoende is aangepast.

Aan de vraagkant constateren wij dat loonkosten van ouderen relatief hoog zijn. Cao's kennen in Nederland een stijgend loonprofiel en ontziemaatregelen voor oudere werknemers. Afgaand op het recente Cao-akkoord in de bouw waarin ontziemaatregelen worden afgeschaft, wordt deze analyse gedeeld door de sociale partners, die in Nederland vooral over de arbeidsvoorwaarden gaan.

Andere suggesties die wij hebben gedaan zijn een (tijdelijke) loonkostensubsidie voor werkgevers als ze een oudere werknemer aannemen, omscholing via vouchers, of subsidies die de inzetbaarheid vergroten.

Oudere werknemerBeeld thinkstock

Up-to-date

En ja, aan de aanbodkant hebben we de optie geschetst voor een WW-uitkering die in stappen omlaag gaat. De kans op het vinden van werk wordt mede bepaald door het loon dat een werkloze vraagt. Dit gewenste loon daalt vaak pas op het moment dat de uitkering afloopt, dus vaak na een lange periode van werkloosheid. Een gestaffelde WW-uitkering kan bijdragen aan scherper nadenken over een realistisch startsalaris voor een volgende baan. Mensen die eerder terug zijn in een baan kunnen hun kennis en vaardigheden beter up-to-date houden.

Oudere werklozen vinden maar moeizaam werk. Het dichter bij elkaar brengen van vraag en aanbod van oudere werknemers is een belangrijke uitdaging, waarvoor het nodig is dat diverse regelingen beter op elkaar worden toegesneden. Daarvoor doet het CPB onderzoek en komen wij met oplossingsrichtingen. Opdat ook oudere werknemers kunnen profiteren van de dalende werkloosheid.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden