COLUMNArthur van Amerongen

Maar goed dat Henk deze flauwekul niet meer hoeft mee te maken

Mijn debuut in de vaderlandse media vond plaats in het gezaghebbende huis-aan-huisblad Ede Stad en betrof een lijkrede voor Henk van Ingen, de dorpsgek. Zo noemden de heikneuters hem althans. 

Tegenwoordig zou Henk door het Riagg Veluwe-Vallei als hangoudere worden omschreven. 

Hij woonde in een alpinopet, een ribfluwelen jasje en een drollenvanger, stonk een uur in de wind en had wortel geschoten in de Grotestraat, waar hij mensen aanklampte voor een praatje. 

Ieder gesprek eindigde met de maanlanding. Henk was er namelijk van overtuigd dat men nooit op de maan was geweest en dat die ‘poppenkast’ in een filmstudio was geënsceneerd. 

Jaren later zag ik Capricorn One met O.J. Jimpson, een thriller over een neplanding op Mars,  waarmee Henks scepsis wordt bevestigd. 

In de Algarve heerst weinig twijfel meer over het waarheidsgehalte van de maanlanding. Sowieso hoor ik weinig teorias da conspiração in de visserskroegen. Over één ding zijn de digibete zeebonken het echter eens: Portugal wordt geregeerd door de vrijmetselarij. Soms brult een dronkelap iets over de macht van de handvol judeos in Portugal maar dat interesseert de klandizie geen reet.

Wie ook van alles over Joden brult en wél serieus gehoor vindt, is de gesjeesde stadsrapper van Haarlem. Volgens meneer Osenga zijn de vernietigingskampen een broodjeaapverhaal, was de Jodenvervolging  een lachertje en de hele holocaust slechts een cover-up voor domme schapen.  

In het universum van deze hedendaagse dorpsgek ging Anne Frank, met haar wit privilege, in 1944 gewoon op vakantie naar Duitsland en zijn het Bataclan-bloedbad,  9/11, covid-19 en Islamitische Staat verzinsels van de Mossad die namens de Internationale Jodenheid de wereld overheerst.  

Rapper Insayno en andere moordkunstenaars zijn geobsedeerd door het Oude Volk. 

Wat hebben die dekselse Joden rijmelaars als Ali B. (‘money as a Jew’) Appa (‘fuck the Talmoed’) en Ismo (‘ik haat die fuckin’ Joden nog meer dan nazi’s’) toch aangedaan? Niet geheel toevallig voeren ook BLM en Antifa de Wandelende Jood regelmatig op als zondebok, alleen heet Ahasverus dan Zionist.

Het zal mij niet verbazen wanneer woke science, die uit Amerika overgewaaide quatsch, binnenkort het hoorcollege Op postmarxistische leest geschoeid wetenschappelijk antizionisme voor rappers met een I.Q. kleiner dan hun schoenmaat  verzorgt. 

De academicus in mij fluistert: als shoah, baarmoeder, maandstonden, pielemuis en intelligentie social constructs zijn volgens woke wetenschappers, dan is Jood/zionist dat toch ook? 

Maar goed dat Henk deze flauwekul niet meer hoeft mee te maken. De maanlanding vond-ie al krankzinnig genoeg. 

Beeld Gabriël Kousbroek

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden