Loonmatiging wint het van ontslagrecht

Werkgevers, werknemers en minister Donner van Sociale Zaken hebben ten lange leste een compromis bereikt over de slepende kwestie van het ontslagrecht. Het heeft geresulteerd in een minimale aanpassing van de bestaande regels. De gouden handdruk voor werknemers die meer dan 75.000 euro verdienen wordt aan een maximum gebonden: deze groep van een half miljoen topverdieners (een kleine 10 procent van de werknemers) krijgt voortaan een ontslagvergoeding van maximaal één jaarsalaris.

de Volkskrant

Wat precies het effect is van deze maximering van de ontslagvergoeding, valt moeilijk te voorspellen. Idealiter zou dit moeten leiden tot meer doorstroming en vermindering van de kosten voor de werkgevers. Werknemers kunnen evenwel individueel in hun arbeidscontract afspraken maken voor een ruimere afvloeiingsregeling. In de hogere regionen van de arbeidsmarkt is het afbreukrisico over het algemeen groter, maar dat geldt ook voor de onderhandelingsruimte van de betrokken specialist of manager.

Op het eerste gezicht is het akkoord een overwinning voor de vakbonden en de linkse partijen. De werkgevers en het kabinet leggen zich neer bij het handhaven van de ontslagbescherming voor de meeste werknemers. Dat kan als een politieke nederlaag voor de voorstanders van versoepeling van het ontslagrecht – het CDA, de VVD, D66, maar ook de commissie-Bakker – worden uitgelegd.

Daarmee is ook een streep gezet door de herziening van de WW, zoals de commissie-Bakker die heeft voorgesteld. De vakbeweging zag hier weinig in. Hoewel de economie snel afkoelt, staat de vakbeweging er in de bedrijven en bij de overheid nog sterk voor. Er zijn immers nog een kwart miljoen niet vervulde vacatures.

Een herziening van het ontslagrecht is in het belang van nieuwkomers op de arbeidsmarkt en werknemers met tijdelijke contracten. Zij kunnen profiteren van de snellere doorstroming die naar verwachting het gevolg zal zijn. Vooral kleinere ondernemingen schrikken vanwege de huidige ontslagbescherming nogal eens terug voor het in vaste dienst nemen van personeel.

Dat de werkgevers het ontslagrecht voorlopig laten rusten, moet in de eerste plaats worden beoordeeld als een tactische manoeuvre. Ze vinden loonmatiging nu van groter belang. In de toekomst zal deze kwestie ongetwijfeld op de agenda terugkomen.

Met het nu bereikte compromis is een belangrijke blokkade weggenomen voor het afsluiten van een najaarsakkoord tussen werkgevers, werknemers en het kabinet. Zo’n akkoord is van groot belang voor een gematigde loonontwikkeling, maar ook voor perspectieven op werk voor tweehonderdduizend langdurig werklozen.

Bij het aantreden van het kabinet stonden werkgevers en werknemers nog lijnrecht tegenover elkaar. Mede door de aangekondigde lastenverlichting is de regeringscoalitie er deze zomer in geslaagd een vruchtbaarder klimaat voor samenwerking te creëren. Dat is precies wat Nederland met de huidige economische tegenwind nodig heeft.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden