Opinie

Lezersbrieven: 'Schilder parttime werkende vrouwen niet af als afhankelijke wezens'

Veel lezers betuigen hun instemming met het opinieartikel van Marloes van Raamsdonk die vindt dat vrouwen groot gelijk hebben als ze niet fulltime willen werken.

Twee vriendinnen genieten van een ijsje. Beeld null
Twee vriendinnen genieten van een ijsje.

Mogen wij nooit zelf beslissen?

Oh wat ben ik het volledig eens met Marloes van Raamsdonk! Moet hier in Nederland nou altijd alles geregeld worden? Mogen wij nooit zelf beslissen? Ik ben 65 jaar en heb altijd parttime willen werken. Dit was echter tot iets voorbij mijn 30ste jaar gewoon niet mogelijk in mijn baan. Ik ben ander werk gaan doen om parttime te kunnen werken. Ben pas weer in mijn eigen branche gestart toen het parttime kon. Dus, laat vrouwen die fulltime willen werken dat doen, maar laat ook hen die parttime prettiger vinden in hun waarde. En schilder ze niet af als afhankelijke wezens, want dat zijn ze zeker niet.
Olga Bantjes, Goes

Er zijn meer dingen dan werken

Helemaal eens met het betoog van Marloes van Raamsdonk. Hoezo is fulltime werken zaligmakend? Lang leve de 24 uurs-economie en de burn-out! Ik ben heel blij dat ik - net als mijn moeder vroeger - het uitoefenen van mijn vak en de zorg voor de kinderen heb kunnen combineren. Iedereen moet vooral doen waar hij/zij gelukkig van wordt, maar vergeet niet dat er meer dingen in het leven zijn dan werken!
Julie Veenenbos, Aalsmeer

Omgekeerde wereld

Uit mijn hart gegrepen het stuk van Marloes van Raamsdonk. Mijn zoon gaat stagelopen in de ict. Vijf dagen van 8 uur werk met maar één (lunch-)pauze van 30 minuten. Behalve dat ik niet begrijp hoe je in godsnaam zolang supergeconcentreerd kunt werken in deze sector, heb ik ook medelijden met deze mensen. Mijn zoon is boos op al die vrouwen die mogen deeltijdwerken... pfff. Omgekeerde wereld. Ik adviseer hem heel goed te worden, zodat hij contracten kan afdwingen van 32 uur. Ik gun het iedereen. Ik vraag mij af of het echt een man/vrouw-probleem is of een sectorgebonden probleem. In de gezondheidszorg en het onderwijs is alles parttime en in de bank- en ict-sector is alles fulltime. Dat laatste is het Angelsaksische model.
Nelleke Zwager, Hoorn

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden