Israel is een oase in een woestijn van achterlijkheid

Israël viert zijn zestigste verjaardag en daarmee hebben alle vrije mensen een reden blij te zijn.

Geert Wilders en Martin Bosma

David Ben-Goerion, Israëls eerste premier zei het al: ‘Wie niet in wonderen gelooft, is geen realist.’ Wie nu naar Israël kijkt, kan het kleine landje niet anders zien dan als een wonder.

Het land is niet alleen de thuisbasis van het Joodse volk na tweeduizend jaar ballingschap inclusief Auschwitz. Israël is vooral een vooruitgeschoven post van de beschaving. Een democratische oase van westerse waarden in een woestijn van achterlijkheid en dictatuur. Israël kent een enorme economische groei, herbergt ’s werelds knapste wetenschappers en is leidend op veel gebieden waaronder landbouw en computertechnologie. Israël kent een bloeiende homogemeenschap en vrouwen zijn actief in alle geledingen van de maatschappij. Het is het levende bewijs dat als mensen hun eigen lot in handen nemen, zij zelfs de woestijn kunnen laten bloeien.

Moslimelectoraat

Israël is niet langer populair in Europa. Dat is het gevolg van de opkomst van het moslimelectoraat, een snelgroeiende groep die het object is van het linkse populisme. Bovenaan het politieke wensenlijstje van veel islamieten staat de vernietiging van Israël. De Koran, letterlijk het woord van Allah, staat vol anti-Joodse teksten. Daarnaast geldt Israël als land waar de islam niet meer heerst en dat dus moet worden terugveroverd. Ook is Israël een dagelijkse belediging aan het adres van de Arabieren. Een handjevol Joden brengt een land tot bloei dat onder de islam slechts een onbevolkte woestijn was.

Onze elite staat steeds klaar het piepkleine Israël te beschimpen en aan te vallen. Altijd haat tegen het Westen, altijd het goedpraten van onze vijanden. Dhimmi’s als Dries van Agt, Doekle Terpstra en Harry de Winter maken inmiddels goede kans op het ereburgerschap van Gazastad.

Territoriaal conflict

De oorlog tegen Israël is geen territoriaal conflict. Het heeft niets te maken met de mensen die sinds 1967 Palestijnen worden genoemd. Noch is er enig verband met de zogenaamde ‘bezette gebieden’. Immers, toen er geen ‘bezette gebieden’ waren, was de haat tegen Israël minstens zo groot. Het enige verschil was dat Israël toen veel kwetsbaarder was vanwege de onverdedigbare grenzen. Het NOS Journaal en andere linkse media volgen de islamitische lijn als zij steeds maar spreken over ‘het Israëlisch-Palestijnse conflict’. Die oorlog heet in werkelijkheid ‘jihad’. Veertienhonderd jaar geleden is ons in de woestijn van Arabië de oorlog verklaard. Dat treft het Westen, dat treft Israël.

Diverse malen trok Israël zich terug op basis van land-voor-vrede-wensdromen:
– De Sinaï werd verlaten en is nu een thuisbasis van Al Qaida en dient voor wapentransporten naar Gaza.
– Zuid-Libanon is in handen van Hezbollah dat 40.000 raketten op Israël heeft gericht.
– De Gazastrook is Hamastan geworden, met dagelijkse raketaanvallen op Israëlische steden en dorpen.
– Gedeelten van Judea en Samaria (de ‘Westbank’) werden diverse malen overgedragen aan Palestijnse terreurorganisaties. Dankzij het anti-terreur hek werd het aantal aanvallen beperkt.

Ze’ev Jabotinsky, tegenstander van Ben-Goerion, had gelijk. Hij wist dat de Arabieren het bestaan van een Joodse staat nooit zullen accepteren. Dus werkt het weggeven van land alleen maar agressie in de hand. Die les van 1923 geldt nog steeds. Wat wel kan werken, is een oplossing buiten Israël. De Arabische landen kunnen de Palestijnen uit de ‘bezette gebieden’ heel goed herbergen. Een migratie naar de Arabische landen is logisch en wenselijk.

Propagandamunitie

De kans dat dat gebeurt, is helaas klein. Palestijnen in tenten leveren nog eeuwen propagandamunitie voor de retoriek van haat – broodnodig voor binnenlandse politieke doeleinden van Arabische landen en ook aantrekkelijk voor de linksen in het Westen.

Zestig jaar Israël moet alle vrije mensen met diepe dankbaarheid vervullen. Niet alleen omdat dat land de waarden van de moderniteit hooghoudt. Al zes decennia vangt Israël de klappen op die eigenlijk voor het Westen als geheel bedoeld zijn. Israël is het stootkussen van de jihad. De oorlog tegen Israël is de oorlog tegen ons.

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden