Brieven

Is er nog een cabaretprijs voor Hans de Boer?

Honderdduizenden Nederlanders met een uitkering zijn 'labbekakken', slappelingen die per direct aan het werk kunnen en moeten, zegt Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, vandaag in een interview met de Volkskrant. Premier Rutte noemt de uitlating 'totaal ongepast'. Ook de meeste lezers van de Volkskrant zijn niet blij.

Portret van Hans de Boer, voorzitter van VNO - NCW. Beeld anp
Portret van Hans de Boer, voorzitter van VNO - NCW.Beeld anp

Hans de Boer

Verfrissend, zo'n unverfroren rechts geluid van Hans de Boer. Veel duidelijker dan de maskerende uitingen die we al jaren te verstouwen krijgen van politici ter rechterzijde. Op de inhoud ga ik maar niet in, want die spoort duidelijk niet met zowel de tegenwoordige wet- en regelgeving als met de maatschappelijke werkelijkheid. Van mij mogen we dus terug naar de jaren van tegenstellingen tussen links en rechts. Maar nu is wel links aan de beurt! Mag ik daar deze keer - eindelijk - op rekenen?

Henk Schell
, Bennebroek

Lees het volledige interview: Hans de Boer, portret van een Friese jongen

'Weet je wat ik vind? Al die labbekakken die hier in een uitkering zitten, díé moeten aan het werk.' (+)

Hans de Boer (2)

Weergaloos interview met Hans de Boer: megalomaan uit de Friese klei getrokken, rechtse marxist, omgekeerde Calimero, schaterlachen met Wilders, MH17 is slechts geschiedenis, werken voor je geld sukkels, met leiders dineren en kleineren! Is er nog een cabaretprijs voor die man.

H. Wien,
Deventer

Hans de Boer (3)

Labbekakken moeten zich aan hun afspraken houden en meer dan 100.000 mensen met een arbeidsbeperking aan het werk helpen.

Geert Wolters
, Nietap

undefined

Hans de Boer (4)

Eerst kregen we van CPB-directeur Laura van Geest een flinke veeg uit de pan en nu doet opperwerkgeversbaas Hans de Boer, die weigert diplomatiek te zijn, er een schepje bovenop. En dat allemaal vanuit de gedachte dat wie wil werken, kan werken.

Jaja, als hoogopgeleide 57-jarige WW-'genieter' en mogelijk toekomstige Nederlandse labbekak krijg ik 'm om de oren terwijl de zoveelste afwijzing - 'voor die functie ben je toch echt 3 maten te groot' - in mijn mailbox opduikt. Stoere taal, Laura en Hans!

Ik wil jullie o zo belangrijke functie wel een maandje waarnemen hoor, gewoon tegen een modaal salaris. Kunnen jullie asperges gaan steken. Aardbeien plukken is overigens, gezien het seizoen, een betere optie. Deal?

Carla Bienemann,
Amsterdam

Hans de Boer (5)

Hoezo hebben de ouders van Hans den Boer met ulo geen middelbare school gehad? Wat zijn 13 eindexamenvakken dan? Ik volgde de ulo, de voorlaatste lichting, waarna ik naar de havo ging. Dat was pas middelbaar onderwijs. Zes vakken, niets nieuws geleerd in twee jaar tijd. De Boer kan zich beter laten voorlichten voordat hij zulke uitspraken doet!

Els van den Boom
, Eindhoven

Hans de Boer (6)

Beste meneer De Boer, hierbij wil ik u hartelijk bedanken voor het plezier dat u mij bezorgd hebt. Bij het lezen van de kop 'Labbekakken moeten aan het werk' moest ik meteen terugdenken aan een programma van Henk Spaan en Harry Vermeegen waarnaar ik jaren geleden met veel plezier luisterde, niet het minst omdat, na een tirade over een door hem als ongewenst ervaren situatie, de heer Spaan afsloot met de onsterfelijke frase 'Vuilnisman, mag deze zak óók mee?'

Bernard Friderichs
, Poortvliet

undefined

Hans de Boer (7)

Hans De Boer kent zijn klassiekers niet. Op 24 juni, de dag van publicatie van het interview, eindigt traditioneel het aspergeseizoen.

Hein Tunnissen
, Musselkanaal

Hans de Boer (8)

De woorden van de heer De Boer, 'Honderdduizenden Nederlanders met een uitkering zijn labbekakken, slappelingen die per direct aan het werk kunnen en moeten', gaan mij echt te ver. Wat te denken van iemand die hoog is opgeleid, een aantal keren werkloos raakte door economische omstandigheden, veelvuldig solliciteert maar nog geen baan heeft. Deze persoon die werkwillig is, heeft, alvorens bijstand aan te vragen, al zijn spaargeld opgemaakt omdat hij hoopte geen gebruik te hoeven maken van deze bijstand. Helaas. Voor De Boer als voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW moet het toch niet moeilijk zijn deze labbekak en honderdduizenden anderen een baan aan te bieden zodat zij direct aan het werk kunnen.

T. Springer,
Leidschendam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden