Hoe vaak heeft u seks gehad met uw bedpartner? Geef een feestje bij een rond getal!

Deze week bij de Seksrabbijn des Vaderlands: maak van de ronde getallen een extra feestelijke vrijpartij.

null Beeld Colourbox
Beeld Colourbox

Maakt het een verschil of je voor de eerste of tweede keer met iemand naar bed gaat of voor de 967ste keer?

Dit maakt een enorm verschil. Het is merkwaardig dat er veel wordt gesproken over de frequentie van ons seksleven – vrijen wij een keer per week, een keer per maand of nooit – maar zelden wordt gesproken over iets wat belangrijker is: hoe vaak zijn wij met x of y al naar bed geweest? Als je dat nauwkeurig bijhoudt, kun je namelijk tegen je partner zeggen: ‘Vandaag is de duizendste keer dat we met elkaar naar bed gaan, laten we champagne drinken.’

Het is raadzaam een boekje bij te houden van uw sekspartner(s), dan weet u precies hoe vaak u met diegene hebt geslapen. Penetratie en orgasme zijn niet noodzakelijk, maar een tongzoen alleen, hoe aangenaam misschien ook, is niet afdoende om seks te mogen heten. Vrij naar de filosoof Kant: het beroeren van elkaar geslachtsdelen is een voorwaarde voor een streepje in uw boekje of een aantekening in uw telefoon. (Als u vreemdgaat, zorgt u er dan voor dat u deze aantekeningen zorgvuldig verstopt of goed vermomt.)

Er zit een verlangen in de seksueel actieve mens om de spanning van het voor het eerst met iemand naar bed gaan om de zoveel tijd opnieuw te ervaren. Seks is altijd een ontdekkingsreis of een herhaling dan wel verdieping ervan.

Om dit probleem te bestrijden kunt u of uw partner doen alsof u iemand anders bent. Harold Pinter heeft daar een mooi toneelstuk over geschreven. Maar de seculiere medemens zal misschien moeite hebben te geloven dat de partner die al tien jaar Maja heet en in Weert geboren is op een avond is veranderd in Sophie uit Bordeaux. Toch is het de moeite waard om het te proberen. Als het niet lukt, kunt u altijd nog naar Bordeaux om Sophie te zoeken.

Ook is het verstandig met uw partner af te spreken: als we duizend keer met elkaar naar bed zijn geweest mogen we allebei een keer met iemand anders naar bed.

Dat schept wat lucht in de relatie.

Huiswerk voor volgende week: houd in een dagboekje bij hoe vaak u al met uw partner of friend with benefit naar bed bent geweest. Geef een feest als een rond getal is gehaald (100, 500, 1000 et cetera).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden