Opinie

Hoe dacht u uw baan met gezin te kunnen combineren?

Vrouwen moeten het lef hebben zich uit te spreken als ze gediscrimineerd worden wegens hun zwangerschap.

Moeders in een crèche.Beeld Marcel van den Bergh

Onlangs is het probleem onder de aandacht gebracht van de werkloze ouderen, die enerzijds vanuit de overheid verplicht worden om langer door te werken, anderzijds vanuit de kant van de werkgevers bij selectie worden gediscrimineerd wegens leeftijd. In dit stuk wil ik een andere benadeelde groep uit onze samenleving onder de aandacht brengen, namelijk vrouwen die op soortgelijke wijze als ouderen in een spagaat worden gedwongen.

Vrouwen worden gestimuleerd om economisch afhankelijk te zijn en te blijven, als ze kinderen krijgen en niet met een hoge opleiding thuis bij de kroost te gaan zitten. Echter dat dit in de praktijk een lastige opgave is, kan ik aan de hand van mijn eigen situatie uitleggen. Ik ben een technisch universitair opgeleide moeder van drie kinderen. Twee keer ben ik mijn baan verloren.

De eerste keer kwam ik terug van verlof na de geboorte van mijn eerste kind en gaf nog borstvoeding, toen er van mij verwacht werd dat ik regelmatig tot laat in de avond zou overwerken. Om vijf uur naar huis gaan om mijn kind van de crèche te halen, werd geenszins geaccepteerd en leidde uiteindelijk via een conflict tot ontslag. De tweede keer dat ik mijn baan verloor, werd tijdens de zwangerschap van mijn derde kind, mijn jaarcontract niet verlengd. Er werd gezegd dat mijn functie alleen in veertig uur of meer uitgeoefend kon worden, terwijl mijn mannelijke collega's die hetzelfde werk deden ook een dag in de week voor hun kind zorgden.

Onmogelijke opgave

Eenmaal thuis met drie kinderen ervaar ik het als een onmogelijke opgave om weer aan het werk te komen. De kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst stopte na drie maanden werkloosheid, die samenvielen met mijn zwangerschapsverlof. Het solliciteren is een intensieve bezigheid en vergt focus en tijd, hetgeen er niet is met kleine kinderen. Ik ben vaak uitgenodigd op gesprek en haalde het in de selectieprocedure tot de laatste ronde.

Maar het kostte mij onnoemelijk veel energie om het thuis allemaal geregeld te krijgen met de opvang voor de kinderen voor elk sollicitatiegesprek. Het terugkerende onderwerp van gesprek tijdens de sollicitatie was: 'Hoe ga je deze baan combineren met je gezin?' De afwijzing kwam vaak neer op de volgende strekking of luidde letterlijk: 'We twijfelen of je deze stap nu wel moet nemen in combinatie met je gezin.'

In de technische sector is de veertigurige werkwerk heilig. Het laat technisch opgeleide vrouwen dan ook weinig keuze om werk en privéleven te combineren. De verruiming van de kinderopvangtoeslag maakt het in theorie eenvoudiger om verschillende keuzes te maken, meer of minder werk, laag of hoog betaald, het moet altijd lonen. Echter blijft het met drie kinderen een zware dobber om de kosten van de opvang te kunnen dragen.

Ik zou het zelf geen probleem vinden om tijdelijk een stap terug te zetten, qua uren en qua niveau, als ik maar aan het werk blijf, maar helaas ben ik 'overgekwalificeerd'. Werkgevers, overheid en ook vrouwen dienen zich gezamenlijk ervoor in te spannen, dat werk voor moeders even vanzelfsprekend wordt als voor vaders.

Vrouwen moeten beter beschermd worden, juist bij flexibele contracten, tegen ontslag wegens zwangerschap of moederschap. Het recht op kinderopvangtoeslag dient behouden te blijven tijdens het ontvangen van een werkloosheidsuitkering, zodat de continuïteit en stabiliteit voor de kinderen gewaarborgd is en de moeder in staat wordt gesteld om het werk te hervatten. Werkgevers dienen zich bewuster te worden van het feit dat ze vrouwen discrimineren, vooral in de zogenaamde mannelijke sectoren.

Ook de vrouwen zelf kunnen scherper zijn op situaties waarin ze gediscrimineerd worden wegens hun moederschap en moeten het lef hebben om zich hier over uit te spreken!

Sonja Kamp

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden