Paulien Cornelisse in 150 woorden

Het vroege opstaan in het bakkersvak, dat blijkt onzin. Je kunt gewoon om een uur of zes beginnen!

Er zijn steeds minder bakkers in Nederland. In de krant kwam een bakker aan het woord die zei dat het heus wel meeviel met de uren die je moest maken: als je het handig aanpakte, kon je het allemaal best in zestig uur per week doen. Als je één dag per week vrij hebt, hoef je dus maar tien uur op een dag te werken. Dus waar hebben we het over? De bakker had nog een geruststellende mededeling. Het vroege opstaan wat we associëren met het bakkersvak, dat is onzin. Je kunt gewoon om een uur of zes beginnen!

Kortom, geen enkel probleem, behalve dat je moet beseffen dat je je klanten ook een beetje moet entertainen, want de mensen willen worden ‘ondergedompeld in de bakkerijervaring’.

Vooral op dat laatste loopt het stuk, denk ik. Als we willen dat er goede bakkers blijven bestaan, moeten we met elkaar afspreken dat ze gewoon chagrijnig mogen zijn. 

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden