Het beste drugsverhaal

Het was op 16 mei 1976, mijn 22ste verjaardag. Samen met mijn eerste grote liefde woonde ik op een zolderverdieping in de Utrechtse Schoolstraat, met een open keukentje en een tweepersoonsbed vlak onder het dak. Onze beider ouders waren faliekant tegen ons 'gehok'. Ik had mijn beste vriend en de zus van mijn lief uitgenodigd om er samen een leuke dag van te maken. Verder verwachtte ik geen bezoek.

null Beeld x
Beeld x

's Morgens hadden we al een paar joints gerookt en zijn we giechelend wat door de stad gaan slenteren. Daarna aten we thuis een heerlijke homemade chocoladespacecake. Omdat ik de werking daarvan vond tegenvallen, nam ik nog maar een paar plakken - het was tenslotte mijn feestje.

Plots ging de bel een paar keer, waar we maar niet op reageerden. Even later gestommel in het trapgat, waarna mijn moeder Lang zal hij leven aanhief. Mijn vader was als eerste boven. Giechelend begroetten wij dit onverwachte bezoek. Ik raakte volledig overstuur en begon te janken en te lachen tegelijk. Mijn vriendin nam de bloemen in ontvangst en bood mijn ouders een kopje thee aan.

Bij mij begon alles als een gek te tollen; ik kon nauwelijks op de been blijven, excuseerde mij en kroop weg in ons open slaaphok. Ver weg hoorde ik stemmen. Even later kwamen bevrijdende golven kots uit mijn mond. Het voelde als een warm orgastisch genot. Daarna zakte ik weg in een gelukzalige stroom hallucinaties. Toen ik weer bij zinnen kwam, waren mijn ouders allang vertrokken. Met mijn ouders en mij is het goedgekomen, maar over deze verjaardag is nooit meer met een woord gesproken.

Wij kunnen geen genoeg krijgen van goede drugsverhalen. Wie heeft er een nog betere? didu@volkskrant.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden