ColumnAaf leest sterren

Een half miljoen voor iemand die alles al heeft en Victor Mids is arts af

null Beeld

Elke donderdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes uit de bladen en van de sites.

Staken

Het is het seizoen to be jolly én voor twee belangrijke levensvragen: wat geef ik de persoon die alles al heeft en hoe krijg ik mijn voltallige gezin een beetje leuk op de zelfgemaakte familiekerstkaart?

De sterren hebben daar, zoals gebruikelijk, precies op het juiste ogenblik antwoord op. Rapper Cardi B gaf haar echtgenoot Offset – zij heet vertaald dus Vestje en hij Druktechniek, maar dat geheel terzijde – een half miljoen dollar voor zijn verjaardag en verstopte dat bedrag in een ijskast.

Cardi B zei erbij dat Offset alles al had, vandaar dit cadeau. Wij zien er een surprise après la lettre in. Bij wijze van gevoelig begeleidend gedicht zei B tegen Offset: ‘Fijne verjaardag, maar verwacht geen kerstcadeautje meer van mij.’

Dan het probleem met de kerstkaart. Hoe meer kinderen je hebt, hoe meer risico dat iemand op de gezinsbrede kerstkaart zijn ogen dicht heeft, huilt of een klein middelvingertje opsteekt.

Kim Kardashian had een probleem met haar dochter North (6), de oudste van haar vier kinderen: die wilde überhaupt niet poseren toen de kerstkaartenfotograaf langskwam. Dat krijg je met kinderen die hun hele leven verinstagramd zien. Die staken soms.

Maar de volgende dag wilde North wel, dus werd de fotograaf opnieuw opgeroepen, die een aparte foto van North maakte en die in de gezinsfoto photoshopte. Iedereen was gestoken in grijs joggingpak met grote witte sokken. Dat is overigens geen bruikbare tip voor gewone stervelingen.

Cardi B. Beeld
Cardi B.

Schnabbels

Victor Mids is eruit: hij gaat niet meer voor zijn andere loopbaan als arts. Jarenlang had uw sterrenkijker er fantasieën over hoe mensen die nietsvermoedend met een kuch of pijntje bij de huisarts kwamen, daar Victor Mids zouden aantreffen, die ze via hypnose en algeheel gemindfuck van al hun kwalen, en wellicht hun horloge, af zou helpen.

Want Mids is, dat wordt ook altijd ostentatief gemeld in zijn programma’s, behalve illusionist ook arts.

Deze week meldde hij in een interview in het AD dat hij een toekomst als arts niet meer voor zich ziet. Snapten we wel, toen we in een stuk in Het Parool lazen over het arsenaal aan schnabbels dat Mids ten deel valt: ‘Dan vlieg ik voor een optreden van een half uurtje naar Dubai, bijvoorbeeld. Ik ben ook op Curaçao, Aruba en in Brazilië en Japan geweest. Bij zulke gelegenheden leggen ze me in de watten: business­class, een chauffeur met een bordje “Victor Mids” op het vliegveld, een mooi hotel.’ Dat bordje is een mooi detail, maar van mooie details weten illusionisten dan ook alles.

Over werk gesproken: Mids heeft ook een prettige markt gecreëerd voor andere huis- tuin en keukengoochelaars, pardon, illusionisten. Sinds Mindf*ck op tv is, is er meer vraag naar ze. ‘Ze zitten niet meer alleen in het glittergordijntjesachtige hoekje, maar staan nu ook op hippe feesten’, vertelde Mids aan het AD.

Victor Mids heeft een hoop leuke trucs bedacht, maar de frase ‘glittergordijntjesachtig hoekje’ vinden wij zijn mooie vondst van dit jaar.

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden