In 150 woorden Sander Donkers

Een genie is met iets beters op de proppen gekomen dan hagelslag

Als je de vijftig gepasseerd bent, denk je dat je jezelf op het gebied van broodbeleg wel zo’n beetje kent. Die baba ganoush was een bevlieging. Droge worst en jam eet je alleen op vakantie. Marmite en appelstroop zijn erg vies. Eitjes en rauwe ham vind je lekker. Maar in de kern ben je een hagelslagmannetje. Die van de hofleverancier. Puur graag. Saai en conservatief, maar je hebt er vrede mee.

Gisterochtend stonden er opeens ‘Curls’ op tafel. Geen kleine chocoladestaafjes, maar krulletjes dus. Niet glad van buiten, maar ruw. Ergens halverwege vlok en hagel, en toch heel eigen. Wat plakten ze prettig aan de boter!

Buiten regende het. De krant bracht slecht nieuws. Aan de ontbijttafel werd met één hap een stokoude, vastgeroeste voorkeur weggevaagd, omdat een genie met iets beters op de proppen was gekomen. In het grote geheel der dingen stelde het weinig voor, maar zelf vond ik het nogal een gebeurtenis.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden