columnAaf Brandt Corstius

Donny Roelvink spaart voor een kunstgebit en er zijn geen rupsen gestorven voor de bruiloft van Justin Bieber

null Beeld

Elke donderdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes uit de bladen en van de sites.

Aaf Brandt Corstius
null Beeld ANP
Beeld ANP

Kunstgebit

Dat beroemdheden weleens noest voor iets sparen, was ons niet bekend, dus het was leuk om nieuws over het spaardoel van een ster aan te treffen. ‘Donny Roelvink spaart voor porseleinen gebit’, kopte nu.nl woensdag. Sparen voor een kunstgebit, het klinkt als sparen voor een bril: heel meisje-met-de-zwavelstokjesachtig. Helemaal niet Roelvinkish.

Maar het is niet een en al zwavelstok wat er achter dit gespaar zit, want Roelvink vindt porseleinen tanden gewoon mooi, vertelde hij aan Beau Monde. Momenteel heeft hij ‘facings met composiet’, maar porselein is ‘prachtig en parelwit’. Wat Roelvink ook mooi vindt, is bruin zijn, daarom gaat hij twee keer per week naar de zonnebank, en zijn haar is ook belangrijk, dus gaat hij een keer per week naar de kapper. ‘Mijn haar groeit snel en is heel steil. Het lijkt onkruid als ik het laat groeien. Ik ga op vrijdag, dan zit het meteen goed voor het weekend.’

Met zo’n schoonheidsregime hou je amper tijd over, en in dat licht is het wel handig om een kunstgebit te hebben. Dan hoef je nooit meer te poetsen. ‘Porselein is voor altijd,’ aldus Roelvink. We zien hem al de posterboy van porselein worden. Kunstgebitten voor de jonge doelgroep. Sexy is het niet. Of wel, als je er als terracotta gebruinde fitboy zo uitgebreid over vertelt in de pers? Verwarrend.

De biebers Beeld Getty
De biebersBeeld Getty

Vredeszijde

In de categorie stijlnieuws moeten we hier ook rapporteren over de bruiloft van Justin Bieber en Hailey Baldwin, afgelopen maandag. Het was hun tweede bruiloft, want in september vorig jaar trouwden ze al even op het gemeentehuis van New York (omdat ze seks wilden hebben, zeiden ze erover). Nu was het tijd voor de officiële viering.

Het stijlnieuws gaat over de jurk die Baldwin droeg bij hun rehearsal dinner. Dat is het diner op de avond voor de bruiloft, waar je je ook al bruiderig mag kleden. Baldwin had haar jurk – mini, wit met halternek – laten ontwerpen door ontwerper Vivienne Westwood, en hij was gemaakt van, en nu gaan we even citeren van People.com: ‘Biologisch geproduceerde, milieuvriendelijke, diervriendelijke vredeszijde.’

Vredeszijde. Dat kenden we nog niet. Het blijkt zijde te zijn waarbij de zijderups die in de cocon zit waarvan de zijde wordt gemaakt, de kans krijgt om levend uit die cocon te kruipen en een vlinder te worden, in plaats van met cocon en al in een pot kokend water gegooid te worden.

De oesters troffen een zwaarder lot op deze bruiloft, want die aten de Bieber-Baldwins tijdens hun rehearsal dinner. En er zijn ook weer een heleboel privé-vliegtuigen af en aan gevlogen, want het feest vond plaats in South Carolina, en daar woont geen enkele ster. Ook moesten alle gasten naar de film The Notebook kijken. Het was dus niet allemaal even milieu-, dier- en mensvriendelijk.

Maar er zijn geen rupsen gestorven voor deze bruiloft.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden