De werkgevers mogen het weer opknappen

De lijst maatschappelijke problemen die Den Haag over de heg gooit bij de werkgevers, wordt langer en langer. Hou daar eens mee op!

Heeft de politiek besloten dat ouderen helemaal niet mogen gaan golfen en nordic walken, maar 'gewoon' aan het werk moeten? Hup, daar komt een dringend verzoek aan het bedrijfsleven: of werkgevers even een contingent ouderen willen aannemen en 'een ouderenbeleid' willen ontwikkelen.

Heeft Den Haag bedacht dat het politieke zelfmoord is het ontslagrecht te versimpelen? Hup, daar adviseert de commissie-Bakker werkgevers de boel te laten opknappen en een nieuwe baan te laten zoeken voor elke disfunctionerende werknemer die ontslag verdient.

De lijst maatschappelijke problemen die Den Haag over de heg gooit bij de werkgevers - niet alleen Shell en Unilever, maar ook de bakker en de ijsboer - is lang en groeiende. Van files tot herintredende moeders, van kutmarokkaantjes tot het repareren van het beroerde onderwijs via vakopleidingen: het bedrijfsleven wordt overal voor ingeschakeld.

Het jongste plan, van de GroenLinksfractie in de Tweede Kamer, om jonge vaders twee weken doorbetaald babyverlof te geven, spant de kroon. Nu nemen nieuwe vaders vaak twee weken op uit hun reservoir aan vakantiedagen om te assisteren in het kraambed en om te werken aan de hechting met hun jongste aanwinst. Daar is vakantie evenwel niet voor bedoeld, vindt GroenLinks, dat een nieuwe wet voorstelde die werkgevers verplicht jonge vaders tien dagen betaald kraamverlof te geven. Bovenop de royale wettelijke vakantierechten die Nederland al kent.

Kosten voor de werkgevers: 165 miljoen euro. Voor Shell en Unilever is het misschien nog wel op te brengen, tien extra betaalde verlofdagen plus het productieverlies en de kosten van eventuele vervanging. Maar je zult maar een schoenlapperij runnen met twaalf man personeel.

Gelukkig maakte een meerderheid van de Tweede Kamer gehakt van het voorstel om het bedrijfsleven te laten opdraaien voor het politieke ideaal van 'modern gezinsleven'. De Kamer aarzelt nog over vijf dagen verlof, die niet geheel door de werkgever worden betaald.

'We willen allemaal dat beide ouders de zorg voor het kind delen', probeerde GroenLinks nog. 'We allemaal'? In het bedrijfsleven wordt met kloppend hart afgewacht welk maatschappelijk ideaal dat 'we allemaal' wensen er straks weer op zijn bordje belandt.

Sheila Sitalsing

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden