ColumnAaf leest sterren

De vriendin van Keanu is grijs en de zoon van Rob Lowe is een trol. Maar wel een lieve

null Beeld

Voor al die vrouwen die op een bepaald punt in hun leven serieus de naam ‘Keanu’ hebben overwogen voor hun toekomstige kind, is dit gewoon heel leuk.

Grijs

Grote opwinding in de wereld van de grijsharige vrouwen én van de Keanu Reevesfans: Keanu Reeves heeft een nieuwe liefde, en ze heeft grijs haar!

Reeves is een van die sterren die zich niet veel vertoont – eens in de zoveel jaar verschijnt hij op een première, en daardoor zijn er maar weinig roddelrubriekjes over hem te vullen. Wij van de sterrenrubriek wisten dan ook niet dat Reeves verschrikkelijke dingen heeft meegemaakt: in 2000 kreeg hij een doodgeboren dochtertje, daarna scheidden hij en de vrouw met wie hij dat dochtertje kreeg, en die vrouw ging een jaar later dood bij een auto-ongeluk.

Daarom is het fijn om te zien dat hij een nieuwe liefde heeft, al blijkt nu, wederom door zijn onder-de-radar-gevlieg, dat hij al langer iets had met de grijsharige kunstenares Alexandra Grant. Dit tot grote vreugde van veel vrouwen.

Alexandra Grant en Keanu Reeves. Beeld Getty Images
Alexandra Grant en Keanu Reeves.Beeld Getty Images

‘Keanu Reeves is een vrouw van mijn leeftijd aan het daten die behoorlijk op Helen Mirren lijkt en ik heb hem nog nooit zo aantrekkelijk gevonden’, twitterde iemand.

Dat valt uit te leggen als grijsharige-vrouwen-discriminatie, want Helen Mirren is 74 en Alexandra Grant is 46. Maar laten we het vrolijk houden: voor al die vrouwen die opgegroeid zijn met Keanu Reeves in surffilms, al die vrouwen die op een bepaald punt in hun leven serieus de naam ‘Keanu’ hebben overwogen voor hun toekomstige kind, is dit gewoon heel leuk.

Trol

Een van de redenen dat Instagram een tunnel, of meer een gat, is waar je moeilijk weer uitkomt, is dat je ook de comments onder alle foto’s kunt gaan lezen. En als je beroemdheden volgt, is het een aparte sport om te kijken wat zij voor commentaren plaatsen en krijgen.

Dat is voor een normaal mens niet bij te houden, en daarom was uw sterrenkijker blij toen ze las over @commentsbycelebs, een Instagramaccount dat leuke commentaren van en bij beroemdheden verzamelt.

Als Rob te veel corrigerende filters gebruikt, schrijft Johnny: ‘Je speelt met Instagrameffecten alsof het 2014 is.’ Beeld Getty
Als Rob te veel corrigerende filters gebruikt, schrijft Johnny: ‘Je speelt met Instagrameffecten alsof het 2014 is.’Beeld Getty

De opmerkingen zijn op te delen in drie types: een goeie grap, een goeie afzeik en de opmerkingen waarbij een beroemdheid zomaar reageert op een Gewone Burger – Chrissy Teigen is hier de meester in; zij praat met haar fans over maagzweren.

De leukste beroemdhedencomments zijn die van Johnny Lowe, de zoon van Rob Lowe. Rob Lowe is zo’n ouderwetse ster die foto’s van zichzelf plaatst waarop hij veel te jaren-tachtig-knap in de camera kijkt, en zijn zoon Johnny is zijn trouwste trol. Als Rob te veel corrigerende filters gebruikt, schrijft Johnny: ‘Je speelt met Instagrameffecten alsof het 2014 is.’ Als Rob een foto plaatst met bezweet hoofd en een tekstje over sporten, zijn ingelijste Emmynominaties achter hem aan de muur, schrijft John: ‘De subtiele kunst van het selfies maken voor je Emmynominaties.’

We geloven oprecht dat Rob Lowe verstoken is van gevoel voor humor, maar het feit dat hij foto’s blijft posten waarop hij met zijn vierkante kaak bij een brandweerwagen poseert, wetend dat zijn zoon hem komt trollen, neemt ons voor hem in.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden