Bericht van het Transitie Team Micha Wertheim

De toekomst is niets anders dan een verzinsel van Postmoderne Cultuur Machinisten

Wekelijks geeft Micha Wertheim op deze plek berichten van het Transitie Team door aan de bezoeker van de Volkskrant-website. 

Veel mensen maken zich zorgen over de toekomst. Ze zijn bang dat de aarde opwarmt, dat er etnische oorlogen zullen oplaaien in Europa. Ze voorzien dat robots de macht grijpen, vrezen dat de economie in elkaar klapt, geloven dat de oceanen worden leeggevist, dat dictators massavernietigingswapens zullen afsteken of dat er een virus vrijkomt uit smeltend poolijs waar ieder levend wezen aan dood zal gaan.

Het Transitie Team wil die mensen geruststellen. De toekomst bestaat niet. Kijk maar om u heen. Waar u ook zoekt, nergens is de toekomst te bekennen. De toekomst is niets anders dan een verzinsel van Postmoderne Cultuur Machinisten die de toekomst bedacht hebben om hun eigen agenda door de drukken. Zoals de Kerk de Hel bedacht, zo hebben de Postmoderne Cultuur Machinisten de toekomst verzonnen om angst te zaaien.

Op universiteiten, waar Postmoderne Cultuur Machinisten zoals bekend de macht volledig in handen hebben, wordt voortdurend over de toekomst gespeculeerd. Onderzoekers die zich bezig zouden moeten houden met hoe de wereld nu is, of ooit was, theoretiseren van ons belastinggeld ongestraft over de vraag hoe de toekomst er uit komt te zien en wat voor rampen ons te wachten zouden staan. Toevallig gaat het nooit over een gezellige of onbezorgde toekomst.

Daarom moeten wij, de hard werkende, eerlijke, gezond verstand gebruikende, vroeg opstaande en nooit klagende burgers, die nergens iets aan kunnen doen, stoppen met vlees eten, vliegen, vis vangen, racistische theorieën verkondigen en roken. Toevallig allemaal bezigheden waar Postmoderne Cultuur Machinisten toch al tegen waren.

Ook de meenstriem-miedia, die zoals bekend in handen zijn van de Postmoderne Cultuur Machinisten, hebben er een handje van de toekomst te gebruiken om doemscenario’s te verspreiden. Politici die niet in de toekomst geloven, omdat de toekomst niet bestaat, worden verdacht gemaakt en weggezet als opportunistische populisten.

Feit is dat alles wat over de toekomst beweerd wordt, berust op speculatie. Behalve het feit dat Europa over vijf jaar volledige geïslamiseerd is, bestaat nergens consensus over.

In Kopenhagen heeft iemand die vlak bij de universiteit woont op internet een artikel gepubliceerd waarin hij aantoont dat de toekomst nooit bestaan heeft. Dat artikel wordt door de Postmoderne Cultuur Machinisten op de universiteit en in de meenstriem-miedia volledig doodgezwegen.

Voor Het Transitie Team is één ding zeker: als we in de toekomst, van de toekomst willen genieten, zullen we in de toekomst de toekomst moeten afschaffen. 

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden