Column

De Seksrabbijn komt bij u thuis om de weeën op te wekken

Deze week: zoek een hoogzwangere vrouw op.

Zwangere vrouw Beeld thinkstock
Zwangere vrouwBeeld thinkstock

Hoewel de Seksrabbijn seks niet meteen in verband brengt met voortplanting, moeten we de mogelijkheid dat seks tot voortplanting leidt niet uitsluiten. Sterker nog: er bestaan mensen die seks hebben in de hoop dat een of meer baby's het gevolg zullen zijn. Vaak gaat het om stelletjes, die na maanden, soms jarenlange discussie besloten hebben om af te zien van voorbehoedsmiddelen. Een spiraaltje wordt verwijderd, er wordt gestopt met de pil, de condooms gaan het huis uit. Wie weet hebt u zelf weleens een poging gewaagd uw genetisch materiaal voor de ondergang te bewaren. De Seksrabbijn velt geen moreel oordeel over mensen die overgaan tot voortplanting, al kunnen de gevolgen catastrofaal zijn, maar dat spreekt vanzelf. Waar het om gaat, is dat ook deze personen de aandacht van de Seksrabbijn verdienen.

Vooralsnog kunnen alleen vrouwen zwanger worden. Vermoedelijk zal daarin ooit verandering komen. Tot die tijd moeten wij leven met dit onrecht. Het schijnt dat sommige partners van de zwangere vrouw vanaf ongeveer de zesde maand geen seks meer met haar willen hebben. Eerst maakt de man een kind bij de vrouw en is ze eenmaal goed zwanger, ontwikkelt hij een fobie of misschien zelfs een slordig onderdrukte afkeer voor het lichaam van zijn zwangere vrouw. Sommige vrouwen hebben deze afkeer geïnternaliseerd. Zo zei een vrouw eens tegen de Seksrabbijn: 'Hoe kan ik ooit nog seks hebben als er een kind uit mijn kut is gekomen?' Waarop de Seksrabbijn niets anders kon antwoorden dan: 'Het schijnt te kunnen.'

Plicht

Zoals bekend helpt seks bij het opwekken van de weeën. In dergelijke gevallen is seks meer dan alleen een genotmiddel of een manier om betekenis aan het eigen leven toe te kennen, het is een plicht. Sommigen onttrekken zich echter aan deze plicht.

De Seksrabbijn beschouwt het als een morele opgave om dan in te grijpen, overigens na overleg met zijn partner. Bent u een lezer van de Volkskrant, bent u hoogzwanger en laat uw partner het afweten? Neem dan contact op met de Seksrabbijn, hij komt bij u thuis om de weeën op te wekken.

Huiswerk voor volgende week: zoek een hoogzwangere vrouw in uw omgeving die hulp nodig heeft bij het opwekken van de weeën.

Wek de weeën op. Schrijf er vervolgens een gedicht of kort verhaal over.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden