ColumnDe Betrouwbare Mannetjes

De Betrouwbare Mannetjes ontvingen alvast de tv-gids van zondag 5 juni 2021

null Beeld

‘Het kabinet gaat de publieke omroep hervormen. De drie publieke zenders worden tot 20.00 uur reclamevrij, jeugdzender NPO 3 gaat grotendeels programma’s van regionale omroepen uitzenden, en de ledengrens voor het publieke bestel gaat van 150.000 naar 50.000.’ (de Volkskrant, 6 juni 2019)

Simon Hendriksen en Melle Runderkamp

NPO 1


20.00 Journaal
(NOS)

20.20 Wie van de Drie op Reis (BNNVara) Op de mooiste reis­bestemmingen ter wereld strijden Floortje, Evi, Chris, Geraldine, ­Filemon, Katja, Nienke én Maurice om de nog maar drie beschikbare time slots voor een reisprogramma naar de mooiste reisbestemmingen ter wereld.

21.00 De Zwemvader (KRONCRV) Comedyserie: Afl. Negerzoenen. De Druppel wordt ontruimd wanneer Saïd tijdens het proefzwemmen zijn zoontje iets te enthousiast aanmoedigt om door het gat te gaan. Jos werkt zich flink in de nesten door bij het douchen zijn nieuwe collega Denzel te complimenteren. En ­Patricia heeft een wel heel bijzondere ontmoeting bij de knuffelmuur.

21.25 Tv-show op Reis (Avrotros) Praatprogramma waarin Ivo Niehe al vijfentwintig jaar om fiscale redenen zijn verblijf in het buitenland combineert met een interview. Ditmaal bezoekt hij het Provençaalse landgoed van een totaal onbekende, stokoude doch steenrijke Zwitserse weduwe.

22.30 MolTalk-talk (Avrotros) Terugblik op de laatste nabespreking van Wie is de Mol. Presentator Ron Boszhard ontvangt oud-Moltalkpresentatoren Margriet van der Linden en Chris Zegers. Verder met: Dennis van der Geest en woordkunstenaar Wim Daniëls. (hh)

23.50 Journaal (NOS)

NPO 2


20.00 Blauw Bloed Special
(EO) Royaltyprogramma. Verslag van het bezoek van Ivanka Trump en ­Jared Kushner aan premier Boris Johnson. Presentatie: Jeroen Snel.

20.30 Droomhuis gezocht (MAX). Afl. Nierproblemen. Sybrand ­Niessen helpt pensionado’s Paul en Gerrie bij het zoeken naar een ­vakantiehuisje aan de Costa Brava. Wordt het de cortijo met niervormig zwembad tegen de berg? Of toch de cortijo met niervormig zwembad en uitzicht op zee?

21.20 Ellie op patrouille (Avrotros) Ellie Lust reist de grens over om als voormalig woordvoerder van de Amsterdamse politie inwoners van een arm land de les te lezen.

22.00 Frans Bauer in Afrika (Avrotros): Afl. Conga in de Congo. Afrikanen staan bekend om hun geweldige gevoel voor ritme, maar kunnen ze ook een polonaise lopen? Frans en Maris varen de Kongo af.

23.00 Nieman in de Stad (WNL) Afl. The Big Apple. Rick Nieman trekt op zijn Harley Davidson langs Amerikaanse steden. Vandaag, the city that never sleeps: New York!

0.00 De Nachtzoen (EO) Raar programma met een kort praatje met een onbekend iemand. Gast: Jos van Leur.

0.10-07.05 Nieuwsuur (NOS/NTR).
Carrousel.

NPO 3


20.00 Misschien wel mooier
(Omrop Fryslân) 10-delige docuserie over openwaterzwemmer Maarten van der Weijdens derde poging de Elfstedentocht te zwemmen. Afl.8: Bolsward.

20.40 Woonhuis gezocht (AT5): Tim Hofman helpt millennials bij het zoeken naar een huis. Om het even wat voor een.

21.15 Hoe gaat het nou met? (L1) Medio 2019 bleken 1600 (zestienhonderd) asielkinderen uit asielcentra te zijn verdwenen. Ondanks chronische desinteresse van de media liep verslaggever Sjeng Vaessen er onlangs eentje tegen het lijf.

21.25 Onder mijn Vleugels (Forum TV) Thierry Baudet ontvangt wekelijks een spraakmakende gast voor een goed gesprek en een mooi glas wijn onder een van zijn vleugels. Vandaag: dj en tv-persoonlijkheid Dennis van der Geest.

22.30 Yvon (KRONCRV) Agrarische talkshow. Presentatie: Yvon ­Jaspers. Tafelboer: boer Geert.

23.25 Oost thuis, best West (RTV Oost) Reisprogramma waarin verslaggever Hans de Jong op zoek gaat naar de mooiste plekjes ten westen van Oost-Nederland. Afl. The Rocky Mountains.

00.00-07.05 Journaal (NOS)
Journaallus

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden