ColumnDe Betrouwbare Mannetjes

De Betrouwbare Mannetjes namen het gesprek op voor trainingsdoeleinden

null Beeld

‘VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff heeft de uitbetaling van zijn omstreden wachtgeld laten stopzetten. Binnen een kwartiertje was het geregeld, aldus een woordvoerder.’ Trouw, 5 december 2019.

Transcriptie - gesprek #279302

Operator: Goedenmiddag. Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Beller:Ja dag, met iemand spreekt u. Ik ben bang dat er een kans bestaat dat iemand die ik ken misschien eventueel iets te veel geld ontvangt. En nu heb ik het nieuws een beetje gevolgd en begreep ik dat dat wel eens lelijk in de papieren kan lopen. Met terugbetalen en zo.

Operator: Gaat het om een toeslag, want dat verwijs ik u graag door naar de Belastingtelefoon.

Beller: Wachtgeld. Het gaat om wachtgeld. Daar had degene om wie het hier gaat op zich recht op, maar toen ontdekte HP/De Tijd dat diegene ook nog eens een reiskostenvergoeding ontving waar diegene dan weer geen recht op had. Stomme fout natuurlijk, maar dat ziet er gewoon niet lekker uit. Dus toen dacht ik, althans diegene: als hij nou naar buiten brengt dat hij de wachtgeldvergoeding die hij kreeg omdat hij een paar weken minister is geweest en waarvan hij eerder zei dat hij daar gewoon recht op heeft alsnog stopzet, dan ben ik in een keer van al het gelazer af. Maar nu begreep ik dat een woordvoerder van BZ heeft gezegd dat dat niet kan en dat ik dan alles moet terugbetalen.

Operator: Ik kan het direct voor u stopzetten hoor, meneer Dijkhoff.

Beller: Echt?

Operator: Het is bij dezen stopgezet.

Beller:O. Hoe lang zijn we aan het bellen?

Operator:1 minuut 48 seconden.

Beller:En het is geregeld?

Operator: Jazeker. Ik heb het net verwerkt in het systeem.

Beller: Kan ik niet met allemaal ingewikkelde loonstrookjes en belastingaangiften uit verschillende jaren en weet ik veel wat, allemaal dingen aan moeten tonen? Gewoon, dat we even iets langer bezig zijn? Ik kan moeilijk aankomen met dat ik dit binnen twee minuten voor elkaar heb gekregen.

Operator: Het spijt me, maar u bent klaar nu.

Beller: .....

Operator: Meneer Dijkhoff?

Beller: Ik hoorde dat Maarten van der Weijden volgend jaar weer de Elfstedenzwemtocht gaat doen.

Operator: .....

Beller: Zwaar man. Zwemmen, zwemmen, zwemmen. met BN’ers gaat-ie dit keer. Claudia de Breij hoorde ik. Guus Meeuwis, Nick en Simon, dat soort gasten zullen ook wel meedoen, denk ik. Hij zat bij DWDD, Maarten. Wist u dat hij die poeprits vorige keer helemaal niet gebruikt heeft. Vertelde hij van de week aan nu.nl. Had-ie de dag erna ‘voor vier dagen gekakt’. Maartens woorden hè? Niet de mijne. Hij vertelde dat ze toen letterlijk de wc van het hotel in Leeuwarden hebben moeten ontstoppen. Goor verhaal eigenlijk. Held.

Operator: Meneer Dijkhoff, er staan mensen in de wacht.

Beller: Malen en Bergwijn, die hebben lang een hoop kunnen verbloemen, denkt u ook niet? Dan kan je Van Bommel er wel uitgooien, maar dan staat er nog steeds te weinig op het veld. Zo’n Rosario, die kan het niveau gewoon niet aan. Althans, dit niveau wel. Dit niveau kan-ie prima aan. Maar dit niveau is te laag, begrijpt u? Dat is juist het probleem.

Operator: Kan ik u verder nog ergens mee helpen?

Beller: Vind het dus ergens ook wel weer lullig of zo dat zo’n Jan Smit het Songfestival mag presenteren en die andere met die oortjes niet. Maar Edsilia en Chantal Janzen vind ik wel weer een heel slimme keuze. Sowieso Chantal Janzen. Wie houdt er nou niet van Chantal Janzen? Ik zag laatst, toevallig hoor, weer een stukje Deuce Bigalow European Gigolo...

Operator: Graag wijs ik u dan nog op het recht van verzet en dat als u blijft hangen u automatisch wordt doorverbonden met het bel-me-nietregister.

Beller: Duurt dat lang, zoiets?

Operator: Twee minuutjes hooguit.

Beller: Hoe lang zijn we nu bezig?

Operator: Vier minuten, bijna.

Beller: Verbind me maar door dan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden