COLUMNDe betrouwbare mannetjes

De Betrouwbare Mannetjes maakten een roadmap

null Beeld

Dinsdagavond is het zover en het belooft wederom razend spannend te worden. Helaas geen verkiezingsfeestjes dit keer dus u zult er helemaal zelf iets van moeten maken. De Betrouwbare Mannetjes helpen graag en vertellen u hoe laat u wat kunt verwachten. Kunt u daar een beetje omheen plannen.

Simon Hendriksen en Melle Runderkamp

19.30 American dinner met hamburgers en echte Coca-Cola. Kinderen het Amerikaanse kiessysteem uitleggen.

20.15 Budweisertjes in de ijskast leggen. Dry-rub voor de spareribs maken.

22.15 Ook Op1 staat volledig in het teken van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Te gast zijn onder meer Amerika-kenner Rick Nieman, Amerika-kenner Willem Post, Amerika-kenner Maarten van Rossem, Amerika-kenner Tom Kleijn, Amerika-kenner Mark Verheijen, Amerika-kenner Charles Groenhuijsen, Amerika-kenner Max Westerman, Amerika-kenner Eelco Bosch van Rosenthal, Amerika-kenner Ruth Oldenziel, Amerika-kenner Koen Petersen, Amerika-kenner Laila Frank, Amerika-kenner Frans Verhagen en Ab Osterhaus. Ook Jinek staat volledig in het teken van de Amerikaanse Presidentsverkiezingen met Amerika-kenner Victor Vlam, Amerika-kenner Raymond Mens, Amerika-kenner en professioneel schoonzoon Michiel Vos, en Nick (van Nick & Simon).

22.48 Op sociale media veel verhalen over over massale opkomsten in stedelijke gebieden in Florida. Volgens Rick Nieman is dat goed nieuws voor Joe Biden.

23.25 Hotdogjes klaarleggen. Budweisertje. The Star-Spangled Banner door Jimi Hendrix op Spotify opzoeken. Alvast een reepje beef jerky.

23.30 Presentator Rob Trip wordt bij Amerika kiest op NPO 1 vergezeld door Amerika-kenner Twan Huys. Volgens Huys is er geleerd van 2016, moeten we ons voorbereiden op een lange nacht, en is het nog maar de vraag of er überhaupt op korte termijn duidelijkheid komt.

01.08 CNN komt met veel audiovisueel geweld met zijn eerste Key Race Alert de huiskamer binnen: Indiana en Kentucky gaan, zoals verwacht, naar Trump. Wolf Blitzer waarschuwt dat het slechts gaat om een eerste prognose en dat er nog van alles kan gebeuren.

01.10 Rob Trip onderbreekt Twan Huys om de Key Race Alert van CNN. Twan Huys waarschuwt dat het slechts gaat om een eerste prognose en dat er nog van alles kan gebeuren.

01.30 Snel hotdogje.

01.52 Key Race Alert! Ohio is too close to call, maar North Carolina gaat naar Biden! Spareribs uit de oven halen. Budweisertje.

02.27 Ook Florida is too close to call. CNN-presentator John King roept opnieuw 2016 in herinnering. Tot nu toe ziet hij veel overeenkomsten.

02.28 Rob Trip vraagt aan Twan Huys of hij veel overeenkomsten ziet met vier jaar geleden.

02.34 Budje. Kinderen wakker maken om te zeggen dat er veel overeenkomsten zijn met vier jaar geleden en dat we volgens John King pas een beter beeld krijgen als Broward County en Miami-Dade binnen zijn, twee county’s die traditioneel gezien meer naar de Democraten neigen.

03.00 Belangrijk moment. In veel staten sluiten de stembureaus. Vooral Arizona, Minnesota, Wisconsin en Michigan zijn voor beide kandidaten belangrijk. Real American popcorn uit de microwave halen. Yeah.

03.08 Aan de missus beloven dat je the volume echt down gaat putten, maar dat er, like, een crucial Key Race Alert aan zit te komen. Hello?!

03.10 BAM-BAM-BAM Another Key Race Alert: ook Texas is too close to call! Pennsylvania leaning toward Biden, maar daar worden de mail-in ballots en absentee ballots pas morgen geteld. Er kan in principe nog van alles gebeuren according ook to Twan Huys.

03.25 Biden wint Wisconsin and Michigan. Twan Huys legt uit wat de Rust Belt is en dat je ook de Sun Belt hebt. Dat zijn weer andere staten.

03.30 Kinderen wakker maken om te zeggen dat Biden de Rust Belt gewonnen heeft en dat je ook de Sun Belt hebt maar dat dat andere states zijn. Belang van de Job Approval Rate als indicator voor electability uitleggen.

03.38 Ook Arizona gaat naar Joe Biden! Zelfs als Trump Florida, Texas en Ohio wint, heeft hij geen pathway meer die hem aan de benodigde 270 electoral votes helpt. ABC callt ’m als eerste en CNN en Fox News volgen: Joe Biden (vader van Hunter Biden) is de 46th President of the United States of America!

04.25 In zijn speech zegt Trump dat hij ook heeft gehoord dat Biden gewonnen heeft, maar dat er ook veel mensen zijn die zeggen dat hij gewonnen heeft. ‘Een hoop mensen zeggen dat. Wie weet. We zullen zien. We zullen zien.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden