ColumnDe betrouwbare mannetjes

De Betrouwbare Mannetjes maakten een adventskalender

null Beeld

De maatregelen worden niet versoepeld. Sterker, de verwachting is dat ze tegen Kerst nog strenger worden. Omdat wij er volgende week niet zijn en u in deze barre tijden wel een opkikker kunt gebruiken, zorgen we nu alvast dat u elke dag iets te lezen heeft.

Zaterdag 12 december

U haalt vandaag de boom in huis en koopt er maar meteen een grappig lichtgevend rendier bij. Deze kerstperiode is dan misschien niet hoe u ’m aan het begin van het jaar voor u zag, u probeert er maar het beste van te maken.

Zondag 13 december

Als uw schoonfamilie op Kerstavond naar uw zwager gaat en uw schoonvader thuisblijft met de puber van uw schoonzus en u Eerste Kerstdag met uw broer viert (bij hen want oudere kinderen), kunt u de ­regels bijna naleven.

Maandag 14 december

De middelbare school van uw kinderen gaat dicht. U ziet het maar als een weekje extra vakantie. Ook wel gezellig. Lekker druk. Beetje rumoer in huis. Af en toe ruzie. Hoort erbij. Geschreeuw. Veel zeuren ook. Spanningshoofdpijn.

Dinsdag 15 december

Uw bijdrage aan het digitale schoolkerstdiner is een hit, waardoor u dit jaar eens niet met een onaangeraakte ­quiche lorraine via een vol schoolplein naar huis hoeft. Erg goed ook in combinatie met de negroamaro uit 2017.

Woensdag 16 december

Op verzoek van uw partner in de klassenapp excuses aanbieden voor uw gedrag tijdens het digitale schoolkerstdiner (‘erg moe’).

Donderdag 17 december

Voelt als vrijdag.

Vrijdag 18 december

Heel erg moe. Beetje mijmeren. Hoe kan een jaar zo lang duren? In januari ging het nog over die boerderij in Ruinerwold. Lijkt jaren geleden. Wat een nachtmerrie. Zo lang opgesloten zitten in huis. Wel een hele kelder erbij.

Zaterdag 19 december

Tijdens het CDA-congres kiezen de leden opnieuw voor degene die niet Pieter Omtzigt is.

Zondag 20 december

Uw partner heeft een flinke snotneus, maar weet zeker dat het geen corona is. Ook beweert ze opeens dat ze nog nooit van Danny Vera heeft gehoord, terwijl u zeker weet dat ze wel weet wie Danny Vera is. Beetje frictie.

Maandag 21 december

De sfeer is, zoals dat heet, wel­eens beter geweest, nadat u uw partner weer heeft geprobeerd uit te leggen dat u zich nergens ‘druk om maakt’ maar dat u gewoon niet begrijpt waarom Thomas Acda ‘Teun’ heet in de Lidl-kerstreclame.

Dinsdag 22 december

De maatregelen worden verder aangescherpt. Enkel ‘blokjeskerst’ met maximaal één gast per dagdeel is nog toegestaan. Hugo de Jonge maakt een opgeruimde ­indruk.

Woensdag 23 december

Hoestje.

Donderdag 24 december

U blijkt toch aan kerstcadeaus te doen. Is kennelijk uitvoerig besproken. Er is zelfs ‘een appje’ over. U proeft en ruikt in het geheel niets meer. U maakt er maar het beste van.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden