ColumnDe Betrouwbare Mannetjes

De Betrouwbare Mannetjes leukten de boel wat op

Omdat wij inmiddels de harde les geleerd hebben dat gortdroge materie makkelijker verteert met een royale lik amusement, speciaal voor u: de Betrouwbare Mannetjes Nieuwsquiz! Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Succes!

1. Waar en in welke hoedanigheid verklaarde Matthijs van Nieuwkerk moe te worden van de aanhoudende discussie over zijn salaris?

A. Als DWDD-presentator in gesprek met tafelheer Özcan Akyol.

B. Als gast in Sterren op het Doek in gesprek met Sterren op het Doek-presentator Özcan Akyol.

C. Als gast in Jinek in een driegesprek met Jinek-presentator Eva Jinek en Sterren op het Doek-presentator Özcan Akyol over het nieuwe seizoen van Sterren op het Doek met als eerste gast DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk.

D. Antwoord B en C, en niet gecheckt maar vast ook wel A.

2. Welk powerduo schoof afgelopen maandag aan bij Jinek om te praten over ‘het nieuwe politieke jaar’?

A. Sven Kockelmann & Dries Roelvink

B. Jort Kelder & Diederik Jekel

C. Jaïr Ferwerda c.q. Harry Vermeegen

3. Boris Johnson leed deze week als nieuwbakken prime minister nederlaag na nederlaag. Welke Verenigd Koninkrijk-kenner werd vanwege het aantreden van ‘BoJo’ bij hetzelfde Jinek uitgenodigd om daar de verwachting uit te spreken dat Johnson met zijn charme de Brexit-crisis wel eens zou kunnen bedwingen?

A. Joris Luyendijk

B. Lia van Bekhoven

C. Jort Kelder

4. Beau van Erven Dorens debuteerde op RTL met de late-nighttalkshow Beau. In een ietwat benauwde studio en in typisch Amerikaanse setting met skyline en een behoorlijk lange bank naast een opvallend klein bureautje, sleurde hij zich, omdat Videoland (RTL) een documentaire over wielerploeg Jumbo-Visma had gemaakt, door een gesprek met twee leden van wielerploeg Jumbo-Visma, ging hij vervolgens net iets te lang het nieuws van de dag voorlezen waarbij hij bij ieder onderwerp woordelijk meelas met de leuke reacties op Twitter en Instagram die naast hem in beeld verschenen, liet hij gasten Baudet en Hiddema op de (eveneens net iets te lange) bank leeglopen over de crisis in de partij, om uiteindelijk achter de piano te kruipen voor een premature grafrede op zijn programma op de melodie van My Way. Oftewel: wat zei Theo Hiddema bij Beau over de ruzie met gewezen partijvoorzitter Otten?

A. B. en C.

B. ‘Als je weet dat je gelijk hebt, waarom zou je dat dan nog door de rechter bevestigd willen hebben?’

C. ‘Tijdens de partijbijeenkomst van vandaag heeft geen van de 4.000 aanwezigen er een vraag over gesteld. Niemand is er mee bezig.’

5. Hoe peilde Forum voor Democratie de dag erna in de IPSOS-peiling hoewel niemand er mee bezig is?

A. -7 zetels.

6. Na de ophef over het door Thierry Baudet niet-opgegeven privévliegtuigreisje naar Ibiza met o.a. Jort Kelder, twitterde de presentator van o.a. Dr. Kelder en Co. en Kelder & Klöpping donderdag een foto waarop:

A. De ‘procedurele smeerpoets’ Baudet lachend ‘voor straf’ de Maserati van Kelder staat te wassen.

B. Thierry Baudet en Jort Kelder met de respectieve fluit uit de broek (en zonder sokken in de schoenen) hun middelvinger opsteken.

C. Weet niet/geen mening.

Bonusvraag: Welke presentator van het politieke interviewprogramma Buitenhof koketteert openlijk met zijn vriendschap met premier Mark Rutte en partijleider Thierry Baudet en is niettemin presentator van het politieke interviewprogramma Buitenhof?

A. Harry Mens

B. Gordon

C. Jort Kelder

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden